ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

B.Πούτιν: «Εάν οι παραγωγοί πετρελαίου στη Μέση Ανατολή σταματήσουν να χρησιμοποιούν το δολάριο, θα έρθει το τέλος του»

Οι BRICS διαβεβαιώνουν ότι οι παραγωγοί πετρελαίου παίζουν σημαντικό ρόλο στην αποδολαριοποίηση

B.Πούτιν: «Εάν οι παραγωγοί πετρελαίου στη Μέση Ανατολή σταματήσουν να χρησιμοποιούν το δολάριο, θα έρθει το τέλος του»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο πετρελαϊκός τομέας της Μέσης Ανατολής έχει τη δύναμη να βάλει τέλος στο δολάριο ΗΠΑ.

Πράγματι, ο Πούτιν είπε πρόσφατα ότι οι παραγωγοί πετρελαίου θα μπορούσαν να τερματίσουν το δολάριο ΗΠΑ αρνούμενοι να το αποδεχθούν.

Η Ρωσία υπηρετεί επί του παρόντος τον προεδρικό της ρόλο για την οικονομική συμμαχία το 2024. Μέχρι στιγμής, η προεδρία της έχει καθοριστεί από τη συνεχιζόμενη προσπάθειά της να μειώσει την επικράτηση του δολαρίου σε διεθνή κλίμακα. Σύμφωνα με τα λόγια του Πούτιν, οι παραγωγοί πετρελαίου της Μέσης Ανατολής θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην προσπάθεια.

Οι BRICS διαβεβαιώνουν ότι οι παραγωγοί πετρελαίου της Μέσης Ανατολής είναι ζωτικής σημασίας για την αποδολαριοποίηση

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η οικονομική συμμαχία BRICS γνώρισε μια μετέωρη άνοδο στο γεωπολιτικό τοπίο. Μετά τις κυρώσεις της Δύσης που επιβλήθηκαν στη Ρωσία το 2022 μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Από τότε, η συμμαχία επιδίωξε να αυξήσει την παγκόσμια θέση της και να μειώσει τη δυτική κυριαρχία στη διεθνή οικονομία.

Τώρα, η συλλογικότητα μίλησε για έναν σημαντικό τρόπο που μπορεί να γίνει. Συγκεκριμένα, ο κάτοχος της προεδρίας του BRICS 2024, η Ρωσία, δήλωσε ότι ο πετρελαϊκός τομέας της Μέσης Ανατολής έχει τη δύναμη να τερματίσει το δολάριο ΗΠΑ. Πράγματι, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε τον αντίκτυπο που θα είχε η περιοχή στην παγκόσμια σημασία του δολαρίου.

«Εάν οι χώρες παραγωγής πετρελαίου στη Μέση Ανατολή σταματήσουν να δέχονται πληρωμές σε δολάρια, αυτό θα σηματοδοτήσει το τέλος του δολαρίου ΗΠΑ», δήλωσε ο Πούτιν. Η δήλωση ενημερώνει την προοπτική του μπλοκ και γιατί η Σουαντί Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ήταν τόσο κρίσιμα για τις αρχικές προσπάθειες επέκτασής του.

Αυτές οι χώρες παρέχουν το σαφές όφελος από τις δηλώσεις του Πούτιν. Είναι μερικοί από τους πιο εξέχοντες παραγωγούς εργατικού δυναμικού στην περιοχή και θα μπορούσαν να εργαστούν παράλληλα με τα σχέδια αποδολαριοποίησης του μπλοκ. Ήδη, το διευρυμένο μπλοκ έχει εργαστεί για να ενσωματώσει αυξημένες πληρωμές σε τοπικό νόμισμα για διακανονισμούς πετρελαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, αυτό μπορεί σύντομα να αλλάξει ακόμη περισσότερο, καθώς το μπλοκ εργάζεται σκληρά για την ανάπτυξη του νομίσματός του. Η Ρωσία ανακοίνωσε την απόφασή της να λάβει νομοθετικά μέτρα για να επιτρέψει τη χρήση ψηφιακών στοιχείων σε διεθνείς διακανονισμούς. Καθώς η συμμαχία εργάζεται για τη δημιουργία του ψηφιακού της συστήματος πληρωμών, θα μπορούσε να μεταβεί από διακανονισμούς σε δολάρια ΗΠΑ σε διακανονισμούς νομισμάτων BRICS. Μειώνοντας έτσι την αξία του δολαρίου και αυξάνοντας τη σημασία του στην παγκόσμια σκηνή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.