ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

B.Πούτιν: «Είχαμε θερμές και συντροφικές συνομιλίες με τον Σ.Τζινπίνγκ»

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως η Μόσχα είναι ευγνώμων προς την Κίνα

B.Πούτιν: «Είχαμε θερμές και συντροφικές συνομιλίες με τον Σ.Τζινπίνγκ»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραχώρησε σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο και δήλωσε πως είχε «θερμές και συντροφικές συνομιλίες» με τον κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ. 

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως η «έγκαιρη» απόφαση των ρωσικών και των κινεζικών αρχών να πραγματοποιούν συναλλαγές στα εθνικά νομίσματά τους αύξησε το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών.

«Σήμερα 90% όλων των πληρωμών γίνονται ήδη σε ρούβλια και γιουάν», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμα στην κοινή συνέντευξή του με τον κινέζο ομόλογό του στο Πεκίνο πως η Μόσχα είναι ευγνώμων προς την Κίνα για τις προσπάθειές της για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

Ο Πούτιν δήλωσε πως θα ενημερώσει τον Σι Τζινπίνγκ για την κατάσταση στην Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται σε αρκετά μέτωπα.

Στη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στην Κίνα για να περιορίσει τη συνεργασία της με τη Ρωσία, όμως το Πεκίνο είναι αρκετά ισχυρό για να αντισταθεί.

«Υπάρχουν απόπειρες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες να ασκήσουν ασύστολα πίεση στην Κίνα για να περιορίσει τη συνεργασία της με τη Ρωσία», δήλωσε ο Πεσκόφ μιλώντας στην εφημερίδα Ιζβέστια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όμως οι Κινέζοι είναι αρκετά ισχυροί ώστε να αντιστέκονται σ’ αυτό», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.