ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

B.Πούτιν: «Η πολιτική κυρώσεων των ΗΠΑ υπονομεύει την εμπιστοσύνη στο δολάριο»

Ο Β.Πούτιν είπε πως αυτές οι κυρώσεις είναι παράνομες εκτός αν εγκριθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

B.Πούτιν: «Η πολιτική κυρώσεων των ΗΠΑ υπονομεύει την εμπιστοσύνη στο δολάριο»

Η πολιτική κυρώσεων των ΗΠΑ υπονομεύει την εμπιστοσύνη στο δολάριο, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. 

«Η Ρωσία και η Κίνα θα βρουν έναν τρόπο ώστε η απειλή μέτρων κατά κινεζικών τραπεζών να μην διαταράσσει το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ουάσινγκτον έχει επιβάλει βαριές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας λόγω του πολέμου με την Ουκρανία και έχει απειλήσει να επιβάλει δευτερεύουσες κυρώσεις σε ξένες τράπεζες που βοηθούν τις συναλλαγές με τη Μόσχα. Αυτό έχει οδηγήσει ορισμένες κινεζικές τράπεζες να περιορίσουν τις δοσοληψίες με ρωσικές εταιρείες.

Σε τηλεοπτικά σχόλια στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα, ο Πούτιν είπε πως αυτές οι κυρώσεις είναι παράνομες εκτός αν εγκριθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Είπε πως είναι αντιπαραγωγικές για τις Ηνωμένες Πολιτείες και καταδεικνύουν την «ανοησία» της. «Στερούνται εντελώς κοινής λογικής» είπε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους.

Είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται» επειδή οι ενέργειές τους υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στο δολάριο και οδηγούν κάποιες χώρες να μειώσουν το μερίδιο των δολαρίων στα αποθέματά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πούτιν είπε πως μια λύση είναι πιθανή στις δυσκολίες στις ρωσοκινεζικές διευθετήσεις πληρωμών αλλά δεν είπε τι θα περιλαμβάνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.