ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

B.Πούτιν: «Η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει λογικούς συμβιβασμούς για την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος»

«Δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και η άλλη πλευρά αρνείται να το κάνει», είπε

B.Πούτιν: «Η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει λογικούς συμβιβασμούς για την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1 δήλωσε ότι «η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει λογικούς συμβιβασμούς για την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος, αλλά δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για τι θέμα».

«Είμαστε έτοιμοι να αναζητήσουμε συμβιβασμούς, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε λογικούς συμβιβασμούς. Αλλά δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες τώρα, επειδή δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και η άλλη πλευρά αρνείται να το κάνει», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ο Πούτιν, το όποιο αποτέλεσμα πρέπει να είναι υπέρ της Ρωσίας και να βασίζεται στις πραγματικότητες που αναπτύσσονται στο πεδίο της μάχης. «Και, χωρίς καμία αμφιβολία, δεν πρόκειται να κάνουμε καμία παραχώρηση εδώ, δεν θα υπάρξουν ανταλλαγές», τόνισε.

Την Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής των BRICS, ο Πούτιν, μιλώντας για τις προοπτικές ειρηνευτικών συνομιλιών με την Ουκρανία, σημείωσε ότι «το καθεστώς του Κιέβου δεν το επιθυμεί, ίσως επειδή δεν είναι έτοιμο να άρει τον στρατιωτικό νόμο και να διεξάγει προεδρικές εκλογές». Παρ’ όλα αυτά, πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης, «η μπάλα είναι στο γήπεδό τους».

Ο Πούτιν χαρακτήρισε «παράλογη τη συμπεριφορά της ηγεσίας του Κιέβου» η οποία έχει επανειλημμένα αρνηθεί να διαπραγματευτεί. Ως παράδειγμα ανέφερε την πρωτοβουλία της Τουρκίας να διασφαλίσει την ασφαλή ναυσιπλοΐα στη Μαύρη Θάλασσα: σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα συμφώνησε, αλλά το Κίεβο είπε ότι δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις.

Πριν από αρκετές ημέρες, η Τουρκία, επικαλούμενη την Ουκρανία, πρότεινε να εξεταστούν νέες ιδέες σχετικά με την κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά στη συνέχεια το Κίεβο τις απέρριψε και πάλι, είπε ο επικεφαλής του κράτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόνισε, ακόμα, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει οποιαδήποτε επιλογή για ειρηνευτικές συμφωνίες, αλλά μόνο με βάση τις πραγματικότητες που αναπτύσσονται επί τόπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.