ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

B.Zελένσκι: «Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει στρατεύματα από τη Βόρεια Κορέα τις επόμενες ημέρες»

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τους συμμάχους να απαντήσουν σε αυτή την «κίνηση κλιμάκωσης» ασκώντας «απτή πίεση» στη Μόσχα και την Πιονγκγιάνγκ

B.Zελένσκι: «Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει στρατεύματα από τη Βόρεια Κορέα τις επόμενες ημέρες»

Επικαλούμενος αναφορές των υπηρεσιών Πληροφοριών, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει Βορειοκορεάτες στρατιώτες στο πεδίο της μάχης, ξεκινώντας από τις 27-28 Οκτωβρίου.

«Σύμφωνα με τις αναφορές των υπηρεσιών Πληροφοριών, στις 27-28 Οκτωβρίου, θα χρησιμοποιηθούν τα πρώτα βορειοκορεατικά στρατεύματα από τη Ρωσία σε ζώνες μάχης», δήλωσε ο ίδιος μέσω Telegram αφού έλαβε αναφορές από τον ανώτατο διοικητή του.

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τους συμμάχους να απαντήσουν σε αυτή την «κίνηση κλιμάκωσης» ασκώντας «απτή πίεση» στη Μόσχα και την Πιονγκγιάνγκ. Την ίδια ώρα, Ουκρανοί εισαγγελείς δήλωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για τη στήριξη της Βόρειας Κορέας προς τη Ρωσία στον πόλεμο ως πιθανό έγκλημα επιθετικής ενέργειας.

Παρέχοντας οπλισμό και χερσαίες δυνάμεις για να εμπλακούν σε μάχες κατά της Ουκρανίας, αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες, δήλωσε το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στο Reuters. «Καταγράφουμε και συγκεντρώνουμε αποδεικτικά στοιχεία για όλες τις πιθανές πλευρές μιας τέτοιας ανάμειξης στο πλαίσιο της βασικής διαδικασίας για το έγκλημα της επιθετικής ενέργειας», δήλωσε το γραφείο σε ανακοίνωση.

Οι πλευρές αυτές αφορούν την παροχή οπλισμού στη Ρωσική Ομοσπονδία, την οργάνωση εκπαίδευσης ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού και την άμεση συμμετοχή δυνάμεων της Βόρειας Κορέας στις εχθροπραξίες, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας, η Νότια Κορέα και αρκετές δυτικές κυβερνήσεις έχουν δηλώσει ότι Βορειοκορεάτες στρατιώτες, που έχουν εκπαιδευτεί στη Ρωσία, έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή του Κουρσκ, στα σύνορα με τη Ρωσία όπου τον Αύγουστο οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μεγάλη επιχείρηση διείσδυσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Κρεμλίνο έχει απορρίψει ως «ψευδείς ειδήσεις» τις αναφορές περί ανάπτυξης στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας. Ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ερωτηθείς χθες για το θέμα αυτό, δεν αρνήθηκε ευθέως ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα βρίσκονται στη Ρωσία. Η ουκρανική υπηρεσία Πληροφοριών έχει δηλώσει ότι συνολικά περίπου 12.000 μέλη των στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας, συμπεριλαμβανομένων 500 αξιωματικών και τριών στρατηγών, βρίσκονται ήδη στη Ρωσία και ότι εκπαιδεύονται σε πέντε στρατιωτικές βάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.