ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

BRICS: Ο Πρόεδρος του Ιράν Μ.Πεζεσκιάν συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρόεδρο Β.Πούτιν και τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ

Οι διμερείς σχέσεις «παρουσιάζουν ανάπτυξη και είναι πράγματι φιλικές» δήλωσε ο Β.Πούτιν

BRICS: Ο Πρόεδρος του Ιράν Μ.Πεζεσκιάν συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρόεδρο Β.Πούτιν και τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ

Ο Πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν, εν όψει της Συνόδου Κορυφής των BRICS, συναντήθηκε τόσο με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, όσο και με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα στον Ιρανό ομόλογό του Μασούντ Πεζεσκιάν τη βούλησή του να «ενισχυθούν» οι σχέσεις με την Τεχεράνη, η οποία κατηγορείται από τους Δυτικούς ότι προμηθεύει στον ρωσικό στρατό μη επανδρωμένα αεροσκάφη με εκρηκτικά για την επίθεσή του στην Ουκρανία.

Οι διμερείς σχέσεις «παρουσιάζουν ανάπτυξη και είναι πράγματι φιλικές», δήλωσε ο Β.Πούτιν εκφράζοντας ικανοποίηση, μόλις άρχισε η διμερής συνάντηση με τον Μ.Πεζεσκιάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των BRICS που διοργανώνεται στο Καζάν της Ρωσίας. Πρόσθεσε ότι θέλει «να ενισχύσει τη θετική δυναμική που αναδύεται όσον αφορά την εμπορική και οικονομική συνεργασία».

Ο Β.Πούτιν είπε στον Ιρανό ομόλογό του ότι οι δύο χώρες θα υπογράψουν σύντομα μια συμφωνία πλήρους συνεργασίας και πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για την κατάσταση στη Συρία και τη Μέση Ανατολή.

Ο Μεσούντ Πεζεσκιάν δήλωσε από την πλευρά του στον Ρώσο ομόλογό του ότι οι σχέσεις των δυο χωρών τους είναι στρατηγικής φύσης. Πρέπει να συνεχίσουμε την εποικοδομητική συνεργασία, τόνισε. Ο Μ.Πεζεσκιάν δήλωσε επίσης ότι «θα είμαστε σε θέση να εξουδετερώσουμε όλες τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά των χωρών μας». Ο πρόεδρος του Ιράν είπε επίσης στον συνομιλητή του ότι «θα ορίσουμε σύντομα την ημερομηνία για την υπογραφή της συμφωνίας μας».

Ο Ιρανός πρόεδρος είχε συνάντηση και με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των BRICS που διοργανώνεται στο Καζάν της Ρωσίας, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολιτικοί και οικονομικοί εταίροι, η Κίνα και το Ιράν βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δυτικές πιέσεις, κυρίως λόγω των θέσεών τους για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το Ιράν είναι επίσης καθοριστικός παράγοντας στη Μέση Ανατολή, όπου υποστηρίζει ισχυρές ένοπλες οργανώσεις, όπως η Χαμάς στη Γάζα και η Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.