ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!

Δημοσκόπηση: Το 80% των Αμερικανών φοβάται έναν Γ’ΠΠ – Το 50% θέλει τον Ν.Τραμπ ως ηγέτη για τα διεθνή

Η δημοσκόπηση διερεύνησε επίσης υποθετικά σενάρια που αφορούν τους πιθανούς προεδρικούς διαδόχους

Δημοσκόπηση: Το 80% των Αμερικανών φοβάται έναν Γ’ΠΠ – Το 50% θέλει τον Ν.Τραμπ ως ηγέτη για τα διεθνή

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι το 80% των Αμερικανών ανησυχεί για το ενδεχόμενο ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η μελέτη, που διεξήχθη από την εταιρεία Talker Research, παρουσιάζει μια απογοητευτική εικόνα ενός έθνους που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και το διεθνές περιβάλλον να μοιάζει με καζάνι που βράζει.

Η δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 1.000 Αμερικανοί, διαπίστωσε ότι η ανησυχία για μια πιθανή παγκόσμια σύγκρουση υπερβαίνει τις πολιτικές πεποιθήσεις των ψηφοφόρων.

Για παράδειγμα, οι Ρεπουμπλικανοί και οι ψηφοφόροι που πρόσκεινται σε ανεξάρτητα κόμματα εκφράζουν τα υψηλότερα επίπεδα άγχους, 84% και 83%, αντίστοιχα, υπό τον φόβο ενός επικείμενου παγκόσμιου πολέμου.

Αν και ελαφρώς χαμηλότερη, η ανησυχία των Δημοκρατικών παραμένει σημαντική αγγίζοντας το 74%.

Οι γυναίκες αισθάνονται πάντως μεγαλύτερη ανασφάλεια από τους άνδρες. Χαρακτηριστικά, το 85% των γυναικών εκτιμά ότι θα ξεσπάσει ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος σε σχέση με το 71% των ανδρών.

Γεγονός είναι ότι λίγες ημέρες προτού οι Αμερικανοί ψηφοφόροι προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, διακατέχονται από έντονο στρες με τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς να αναδεικνύεται ως η κύρια ανησυχία για το 55% επισκιάζοντας την συνεχιζόμενη ανησυχία για τον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας, γεγονός που προβληματίζει πλέον μόνο το 28% των ερωτηθέντων.

Ο φόβος για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα του 2024;

Σε περίπτωση που ξεσπάσει μια νέα παγκόσμια κρίση, οι Αμερικανοί εμφανίζονται διχασμένοι ως προς τον ηγέτη που θα ήθελαν να αναλάβει την διαχείριση μιας κρίσιμης κατάστασης.

Στην ερώτηση: «Ποιος θα ήταν καλύτερος ηγέτης κατά τη διάρκεια ενός νέου Παγκοσμίου Πολέμου, το 50% των ερωτηθέντων επέλεξε τον Ντόναλντ Τραμπ αντί της Κάμαλα Χάρις, η οποία συγκέντρωσε την υποστήριξη του 41% των ερωτηθέντων.

Επιπλέον, το 14% των ψηφοφόρων που πρόσκεινται σε ανεξάρτητα κόμματα εξέφρασε έλλειψη εμπιστοσύνης στην ικανότητα και των δύο υποψηφίων να χειριστεί μια συνολική παγκόσμια κρίση.

Η δημοσκόπηση διερεύνησε επίσης υποθετικά σενάρια που αφορούν τους πιθανούς προεδρικούς διαδόχους.

Το 44% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο εκλεκτός του Τραμπ για την αντιπροεδρία, Τζέι Ντι Βανς θα ήταν καλύτερος ως αντικαταστάτης στον προεδρικό θώκο σε σχέση με το δεξί χέρι της Κάμαλα, Τιμ Γουάλτς (43%).

Αναλύοντας τα αποτελέσματα ανά περιοχή, το 52% των Νοτιοανατολικών Αμερικανών υποστηρίζει τον Βανς, ενώ το 56% των πολιτών που ζουν στις δυτικές περιοχές εμπιστεύεται τον Γουάλτς.

Οι γυναίκες δείχνουν μια μικρή προτίμηση στον Γουάλτς (45%) έναντι του Βανς ( 40%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δημοσκόπηση Talker Research διενεργήθηκε διαδικτυακά την 1η και 2α Οκτωβρίου του 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.