Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι το 80% των Αμερικανών ανησυχεί για το ενδεχόμενο ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η μελέτη, που διεξήχθη από την εταιρεία Talker Research, παρουσιάζει μια απογοητευτική εικόνα ενός έθνους που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και το διεθνές περιβάλλον να μοιάζει με καζάνι που βράζει.

Η δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 1.000 Αμερικανοί, διαπίστωσε ότι η ανησυχία για μια πιθανή παγκόσμια σύγκρουση υπερβαίνει τις πολιτικές πεποιθήσεις των ψηφοφόρων.

Για παράδειγμα, οι Ρεπουμπλικανοί και οι ψηφοφόροι που πρόσκεινται σε ανεξάρτητα κόμματα εκφράζουν τα υψηλότερα επίπεδα άγχους, 84% και 83%, αντίστοιχα, υπό τον φόβο ενός επικείμενου παγκόσμιου πολέμου.

Αν και ελαφρώς χαμηλότερη, η ανησυχία των Δημοκρατικών παραμένει σημαντική αγγίζοντας το 74%.

Οι γυναίκες αισθάνονται πάντως μεγαλύτερη ανασφάλεια από τους άνδρες. Χαρακτηριστικά, το 85% των γυναικών εκτιμά ότι θα ξεσπάσει ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος σε σχέση με το 71% των ανδρών.

Γεγονός είναι ότι λίγες ημέρες προτού οι Αμερικανοί ψηφοφόροι προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, διακατέχονται από έντονο στρες με τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς να αναδεικνύεται ως η κύρια ανησυχία για το 55% επισκιάζοντας την συνεχιζόμενη ανησυχία για τον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας, γεγονός που προβληματίζει πλέον μόνο το 28% των ερωτηθέντων.

Ο φόβος για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα του 2024;

Σε περίπτωση που ξεσπάσει μια νέα παγκόσμια κρίση, οι Αμερικανοί εμφανίζονται διχασμένοι ως προς τον ηγέτη που θα ήθελαν να αναλάβει την διαχείριση μιας κρίσιμης κατάστασης.

Στην ερώτηση: «Ποιος θα ήταν καλύτερος ηγέτης κατά τη διάρκεια ενός νέου Παγκοσμίου Πολέμου, το 50% των ερωτηθέντων επέλεξε τον Ντόναλντ Τραμπ αντί της Κάμαλα Χάρις, η οποία συγκέντρωσε την υποστήριξη του 41% των ερωτηθέντων.

Επιπλέον, το 14% των ψηφοφόρων που πρόσκεινται σε ανεξάρτητα κόμματα εξέφρασε έλλειψη εμπιστοσύνης στην ικανότητα και των δύο υποψηφίων να χειριστεί μια συνολική παγκόσμια κρίση.

Η δημοσκόπηση διερεύνησε επίσης υποθετικά σενάρια που αφορούν τους πιθανούς προεδρικούς διαδόχους.

Το 44% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο εκλεκτός του Τραμπ για την αντιπροεδρία, Τζέι Ντι Βανς θα ήταν καλύτερος ως αντικαταστάτης στον προεδρικό θώκο σε σχέση με το δεξί χέρι της Κάμαλα, Τιμ Γουάλτς (43%).

Αναλύοντας τα αποτελέσματα ανά περιοχή, το 52% των Νοτιοανατολικών Αμερικανών υποστηρίζει τον Βανς, ενώ το 56% των πολιτών που ζουν στις δυτικές περιοχές εμπιστεύεται τον Γουάλτς.

Οι γυναίκες δείχνουν μια μικρή προτίμηση στον Γουάλτς (45%) έναντι του Βανς ( 40%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δημοσκόπηση Talker Research διενεργήθηκε διαδικτυακά την 1η και 2α Οκτωβρίου του 2024.