ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Ε.Μακρόν: O Γ.Ατάλ του πρότεινε να παραιτηθεί ο ίδιος πριν προκηρύξει εκλογές

Ο Ε.Μακρόν φαίνεται πως φλέρταρε εδώ και έξι μήνες με την προκήρυξη εκλογών

Ε.Μακρόν: O Γ.Ατάλ του πρότεινε να παραιτηθεί ο ίδιος πριν προκηρύξει εκλογές

Ενδιαφέρον έχει το παρασκήνιο πίσω από τις κλειστές πόρτες του Ελιζέ, λίγη ώρα πριν ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοινώσει την προκήρυξη εκλογών.

Σύμφωνα με το BFMTV, ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ επιχείρησε να μεταπείσει τον Μακρόν να μην διαλύσει την Εθνοσυνέλευση και να δεχθεί την παραίτησή του.

«Εγώ είμαι η θρυαλλίδα», φέρεται να είπε ο Ατάλ, θέτοντας στο τραπέζι την παραίτησή του αντί της προκήρυξης εκλογών. Η πρόταση απορρίφθηκε από τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός είναι «το καλύτερο πρόσωπο για να ηγηθεί της εκστρατείας» για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με το BFMTV.

Ο Μακρόν φλέρταρε εδώ και έξι μήνες με την προκήρυξη εκλογών

Η Le Monde, από την πλευρά της, μετέδωσε, επικαλούμενη πηγές από το Ελιζέ, ότι η απόφαση του Μακρόν για τη διάλυση της Βουλής και τις πρόωρες κάλπες ήταν μια ιδέα με την οποία φλέρταρε εδώ και έξι μήνες.

Η ιδέα φέρεται να ωρίμασε σε μια συνάντησή του περί τις 20 Μαΐου σε εστιατόριο στο Παρίσι με τους «τρεις σωματοφύλακές του», όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται ο φίλος του Μακρόν, πρώην γερουσιαστής των δεξιών Ρεπουμπλικανών Πιερ Σαρόν, ο διευθυντής Επικοινωνίας του Ελιζέ, Τζοναθαν Γκεμά, ο σύμβουλός του Μπρούνο Ροζέ-Πετί και ο αντιπρόεδρος της γαλλικής πολυεθνικής εταιρείας διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων Publicis, Κλεμάν Λεοναρντουζί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται άτομα που έχουν γνώση του σκεπτικού του Μακρόν, ο Γάλλος πρόεδρος έλαβε την οριστική απόφασή του για τη διάλυση της Βουλής και λόγω της εμπειρίας που είχε στις εκδηλώσεις για την D-Day, όταν συνομίλησε με Γάλλους ψηφοφόρους, που του είπαν ότι η πολιτική ζωή στη Γαλλία έχει γίνει πολύ επιθετική. Ο Μακρόν βλέπει τις βουλευτικές εκλογές ως μια ευκαιρία να το αλλάξει αυτό και να αποκαταστήσει μια ισχυρότερη μετριοπαθή πλειοψηφία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.