ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Εκλογές ΗΠΑ: Τα στοιχήματα δείχνουν ξεκάθαρη νίκη Ν.Τραμπ

Κοντά στο 70% η πιθανότητα νίκης του Ν.Τραμπ μόλις στο 14% τα στοιχήματα για Τ.Μπάιντεν και 12% για Χάρις

Εκλογές ΗΠΑ: Τα στοιχήματα δείχνουν ξεκάθαρη νίκη Ν.Τραμπ

Η απόπειρα δολοφονίας του Ν.Τραμπ δημιούργησε νέα δεδομένα στην πολιτική των ΗΠΑ.

Για την ακρίβεια ενίσχυσε την τάση που ήδη καταγραφόταν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο Τραμπ αυξάνει το προβάδισμά του και ο Μπάιντεν υποχωρεί, δεχόμενος πλέον ασφυκτικές πιέσεις από κορυφαίους Δημοκρατικούς να αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό θα μπορούσε να συμβεία ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τα στοιχήματα

Ταυτόχρονα με τις δημοσκοπήσεις, δυσοίωνα είναι κατά μηνύματα που έρχονται από τις στοιχηματικές εταιρείες.

Η Wall Street Journal αναφέρει πως η Polymarket, μιας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμα προβλέψεων στο κόσμο, τα τελευταίες 24ωρα αύξησε τις πιθανότητες νίκης του Ντόναλντ Τραμπ από περίπου 60% στο 70%.

Μάλιστα η δραστηριότητα των στοιχημάτων είχε αυξηθεί απότομα μετά την καταστροφική εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ και πήρε και πάλι την ανιούσα μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του υποψήφιου προέδρου των Ρεπουμπλικάνων.

Όσοι παρακολουθούν το Polymarket αναφέρουν πως προσφέρει μια αντανάκλαση του εκλογικού κλίματος σε πραγματικό χρόνο, συμπληρώνοντας τις γνώσεις των δημοσκοπήσεων και των ειδικών.

Σημειώνεται επίσης πως αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε την ένταξη του Nate Silver – γκουρού των εκλογικών προβλέψεων και ιδρυτή του FiveThirtyEight – στην ομάδα συμβούλων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως όσοι θέλουν στοιχηματίσουν για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ στο Polymarket δεν έχουν μόνο δύο επιλογές, τον Μπάιντεν ή τον Τραμπ. Μπορούν να επιλέξουν και την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις.

Ο Τραμπ ηγείται με 68% πιθανότητες νίκης, ενώ το ποσοστό του Μπάιντεν είναι μόλις 14% και της Καμάλα Χάρις 12%.

Η πλατφόρμα δίνει επίσης τις επιλογές της Μισέλ Ομπάμα και του Ρόμπερτ Φ. Κενεντι Τζούνιορ, οι οποίο όμως κινούνται σε μονοψήφια νούμερα κυρίως γιατί οι παίκτες φαίνεται πως δεν εκτιμούν ως πιθανή τη συμμετοχή τους στην εκλογική κούρσα.

Οι δημοσκοπήσεις

Τα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις είναι επίσης αρνητικά. Ο Ντόναλντ Τραμπ διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Emerson College.

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων φαίνεται πως καταγράφει πλέον σαφές προβάδισμα σε εθνικό επίπεδο με ποσοστό 44% έναντι 38%.

Σε επιμέρους κρίσιμες πολιτείες, στην Αριζόνα ο Ντόναλντ Τραμπ καταγράφει προβάδισμα με ποσοστό 46% έναντι 36% του Μπάιντεν. Στην Τζόρτζια, προηγείται με 44% έναντι 39%. Στο Μίσιγκαν, μία ακόμη σημαντική πολιτεία συγκεντρώνει 43% και ακολουθεί ο Μπάιντεν με 40%. Μπροστά είναι ο Τραμπ και στη Νεβάδα με 43% έναντι 40% του Μπάιντεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Βόρεια Καρολίνα o Τραμπ προηγείται με 47% και ακολουθεί ο Μπάιντεν με 38%. Μεγάλη είναι η διαφορά των δύο υποψηφίων και στην Πενσυλβάνια με τον Τραμπ να προηγείται με 6 μονάδες μπροστά με ποσοστό 46% έναντι του Μπάιντεν που συγκεντρώνει 40%. Τέλος, στο Ουισκόνσιν ο Τραμπ έρχεται πρώτος με 46% και ακολουθεί ο Μπάιντεν με 43%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.