ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Εκλογές στην Αλγερία: «Σίγουρη» η επανεκλογή του Αμπντελματζίντ Τεμπούν

Ο Αλγερινός πρόεδρος αποβλέπει σε μεγαλύτερη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία

Εκλογές στην Αλγερία: «Σίγουρη» η επανεκλογή του Αμπντελματζίντ Τεμπούν

Σήμερα, πάνω από 24 εκατομμύρια Αλγερινοί καλούνται στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες ο Αμπντελματζίντ Τεμπούν, 78 ετών, θεωρείται ο σχεδόν σίγουρος νικητής.

Η επανεκλογή του Τεμπούν θεωρείται δεδομένη, καθώς υποστηρίζεται από τέσσερις μεγάλους πολιτικούς σχηματισμούς, όπως το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (FLN), που ήταν το μοναδικό κόμμα κατά τη διάρκεια της μονοκομματικής περιόδου της Αλγερίας, και το ισλαμιστικό κίνημα Ελ Μπίνα.

Ο Τεμπούν έχει δύο βασικούς αντιπάλους, τον Αμπντελααλί Χασάνι, 57 ετών, μηχανικό δημοσίων έργων και αρχηγό του Κινήματος της Κοινωνίας για την Ειρήνη (MSP), το κύριο ισλαμιστικό κόμμα της Αλγερίας, και τον Γιούσεφ Αουσίς, 41 ετών, πρώην δημοσιογράφο και γερουσιαστή, που ηγείται του Μετώπου Σοσιαλιστικών Δυνάμεων (FFS), του παλαιότερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Αλγερία με βάση κυρίως στην περιοχή της Καβυλίας.

Ο Τεμπούν, παρά τη βέβαιη επανεκλογή του, αντιμετωπίζει την πρόκληση της συμμετοχής, καθώς στις προηγούμενες εκλογές του 2019, η συμμετοχή έφτασε μόλις το 40%, ενώ η αποχή ήταν στο ιστορικό υψηλό του 60%.

Οι Αλγερινοί ψηφοφόροι που ζουν στο εξωτερικό, περίπου 865.490 άτομα, ξεκίνησαν να ψηφίζουν από τη Δευτέρα.

Το κύριο θέμα της προεκλογικής εκστρατείας ήταν τα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα, με τον Τεμπούν να υπόσχεται αυξήσεις μισθών και συντάξεων, σημαντικές επενδύσεις, κατασκευή δύο εκατομμυρίων νέων κατοικιών και τη δημιουργία 450.000 νέων θέσεων εργασίας.

Ο στόχος του είναι να καταστήσει την Αλγερία «τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής», μετά τη Νότια Αφρική, στηρίζοντας την ανάπτυξη της χώρας με τη βοήθεια των υδρογονανθράκων, οι οποίοι αποτελούν το 95% των συναλλαγματικών εισροών της χώρας. 

Ο Αλγερινός πρόεδρος ήδη έχει κινηθεί δραστικά προς αυτή την κατεύθυνση, με την ένταξη της στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS

Η ένταξη της Αλγερίας στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS της προσφέρει πρόσβαση σε σημαντικούς οικονομικούς πόρους, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών της, της ενέργειας, της γεωργίας και άλλων κρίσιμων τομέων της οικονομίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συμμετοχή της χώρας στην τράπεζα αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα προς την πλήρη ένταξή της στους BRICS, ενώ ενισχύει τη στρατηγική της θέση στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.