ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Επιφανείς Ισραηλινοί ζητούν να μην μιλήσει ο Μ.Νετανιάχου στο Κογκρέσο

Είναι τρομερό το λάθος του Κογκρέσου, υποστηρίζουν οι έξι συντάκτες του άρθρου γνώμης στους New York Times

Επιφανείς Ισραηλινοί ζητούν να μην μιλήσει ο Μ.Νετανιάχου στο Κογκρέσο

Ένας Ισραηλινός πρώην πρωθυπουργός και ένας πρώην επικεφαλής της Μοσάντ είναι μεταξύ των επιφανών Ισραηλινών που ζητούν από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να αποσύρει την πρόσκλησή του προς τον νυν πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντας την κίνηση «τρομερό λάθος».

Η έκκληση περιλαμβάνεται σε άρθρο γνώμης στους New York Times που υποστηρίζει ότι η πρόσκληση επιβραβεύει τον Νετανιάχου.

«Το Κογκρέσο έκανε ένα τρομερό λάθος. Η εμφάνιση του κ. Νετανιάχου στην Ουάσινγκτον δεν θα εκπροσωπήσει το κράτος του Ισραήλ και τους πολίτες του και θα επιβραβεύσει τη σκανδαλώδη και καταστροφική συμπεριφορά του απέναντι στη χώρα μας», υποστηρίζουν οι έξι συντάκτες οι οποίοι κατηγορούν επίσης τον πρωθυπουργό ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται αιχμάλωτοι.

Γράφουν ακόμη ότι «η πρόσκληση του Νετανιάχου θα επιβραβεύσει την περιφρόνησή του για τις προσπάθειες των ΗΠΑ να καταρτίσουν ειρηνευτικό σχέδιο, να επιτρέψουν περισσότερη βοήθεια στον πολιορκημένο λαό της Γάζας».

Συντάκτες του άρθρου είναι ο Εχούντ Μπαράκ, πρώην πρωθυπουργός, ο Ταμίρ Πάρντο, πρώην διευθυντής της Μοσάντ, ο Νταβίντ Χαρέλ, πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ισραήλ, ο μυθιστοριογράφος Νταβίντ Γκρόσμαν, η Τάλια Σάσον, πρώην διευθύντρια στο γραφείο του εισαγγελέα, και ο Άαρον Τσιτσανόβερ, νομπελίστας χημικός.

Όπως σημειώνει ο Guardian, το γεγονός ότι είναι επιφανείς και η δηκτική κριτική τους θα ενισχύσουν την αντίθεση πολλών Δημοκρατικών στην εμφάνιση του Νετανιάχου στη κοινή συνεδρίαση Βουλής και Γερουσίας στις 24 Ιουλίου. Αυτή η αντίθεση ενισχύθηκε από την κατηγορία του Νετανιάχου την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν παρεμποδίζει την πολεμική προσπάθεια του Ισραήλ με την εσκεμμένη παρακράτηση όπλων, κατηγορία που ο Λευκός Οίκος αρνείται.

Την πρόσκληση είχε απευθύνει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, και την είχε υποστηρίξει ο Χακίμ Τζέφρις, ο Δημοκρατικός ηγέτης της μειοψηφίας της Βουλής και ο επίσης Δημοκρατικός ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Τσακ Σούμερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρκετοί Δημοκρατικοί δήλωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν την εμφάνιση του Νετανιάχου κυρίως ο Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τον Νετανιάχου «εγκληματία πολέμου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.