ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Έρχεται! – Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την συνωμοσία Δημοκρατικών κατά του Ν.Τραμπ για την «πτώση του Καπιτώλιου»

«Είχε ασυλία - Δεν διέπραξε αδικήματα» λέει η απόφαση που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την επιστροφή του Ν.Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Έρχεται! – Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την συνωμοσία Δημοκρατικών κατά του Ν.Τραμπ για την «πτώση του Καπιτώλιου»

Άνοιξε διάπλατα πλέον ο δρόμος για την επιστροφή του Ν.Τραμπ στον Λευκό Οίκο μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που απέρριψε όλες τις στημένες σε βάρος του κατηγορίες, μεταξύ άλλων για «πραξικόπημα» στα επεισόδια του Καπιτώλιου με σκοπό την ανατροπή της εκλογής Μπάιντεν το 2021.

Με έξι ψήφους υπέρ έναντι τριών κατά (οι έξι φιλελεύθεροι έναντι των τριών, «woke» κατεύθυνσης, δικαστών), το Δικαστήριο έκρινε ότι «ο πρόεδρος έχει δικαίωμα στο τεκμήριο της ασυλίας όσον αφορά τις επίσημες πράξεις του» κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τον λυσσαλέα δίωξη που εξαπέλυσε η κυβέρνηση των Δημοκρατικών εναντίον του για το θέμα αυτό.

Το δικαστήριο έκρινε κατά συνέπεια ότι ο Ν.Τραμπ προστατεύεται απόλυτα από διώξεις για ενέργειες στις οποίες προέβησαν στο πλαίσιο άσκησης της συνταγματικής εξουσίας τους, η οποία διήρκεσε μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2021.

Είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση των ΗΠΑ, τον 18ο αιώνα, που το Ανώτατο Δικαστήριο δηλώνει ότι οι πρώην πρόεδροι μπορεί να προστατευθούν από ποινικές κατηγορίες σε κάθε περίπτωση.

Το Δικαστήριο ανέλυσε τέσσερις περιπτώσεις που περιγράφονται στο παραπεμπτικό βούλευμα σε βάρος του Ν.Τραμπ που είχε καταγγελθεί από τον ίδιο ως «στημένο από τους Δημοκρατικούς»:

  • Τις συζητήσεις του με αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης μετά τις εκλογές του 2020,
  • τις υποτιθέμενες πιέσεις που άσκησε στον τότε αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για να μην επικυρωθεί η νίκη του Τζο Μπάιντεν,
  • τον φερόμενο ρόλο που έπαιξε στη συγκέντρωση ψεύτικων εκλεκτόρων που θα ψήφιζαν υπέρ του
  • Την διαγωγή του κατά την επίθεση αγανακτισμένων πολιτών στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Ο Τραμπ, χαιρέτισε αμέσως τη απόφαση ως «μια μεγάλη νίκη» για την Δημοκρατία.

Με τη σημερινή κρίση του, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε έτσι τη δικαστική απόφαση η οποία ακύρωνε τα δικαιώματα του προέδρου Ν.Τραμπ και δεχόταν τις θέσεις των Δημοκρατικών σε βάρος του!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ν.Τραμπ προηγείται κατά δέκα μονάδων σήμερα του Τ.Μπάιντεν σε όλες τις δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.