ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αν στην θέση του Αυγενάκη ήταν π.χ. ο Κασιδιάρης, θα είχε επέμβει η Εισαγγελία του ΑΠ, ο ίδιος ο Άρειος Πάγος και ο ΟΗΕ!

Γαλλία: Σαφές μήνυμα Ζ.Μπαρντελά ενόψει β’ γύρου εκλογών – «Επιλέξτε εμένα ή… τους παράγοντες του χάους»

Υποστηρίζει ότι είναι έτοιμος να αναμετρηθεί με τον ηγέτη της «Ανυπότακτης Γαλλίας», Ζαν Λικ Μελανσόν

Γαλλία: Σαφές μήνυμα Ζ.Μπαρντελά ενόψει β’ γύρου εκλογών – «Επιλέξτε εμένα ή… τους παράγοντες του χάους»

Επιστολή απέστειλε σήμερα προς τους ψηφοφόρους ο πρόεδρος του δεξιού κόμματος «Εθνική Συσπείρωση», Ζορντάν Μπαρντελά, που διεκδικεί την πρωθυπουργία της Γαλλίας.

Ένα 24ωρο μετά τον θρίαμβο του κόμματός του, το πολιτικό τέκνο της σταρ της γαλλικής δεξιάς, Μαρίν Λεπέν, καλεί τους Γάλλους ψηφοφόρους να επιλέξουν αυτόν ή την Ακροαριστερά. Υποστηρίζει επίσης ότι είναι έτοιμος να αναμετρηθεί με τον ηγέτη της «Ανυπότακτης Γαλλίας», Ζαν Λικ Μελανσόν.

Ο αρχηγός της δεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης, Ζορντάν Μπαρντελά υποστηρίζει ότι ο δεύτερος γύρος των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίου προσφέρει μια επιλογή μεταξύ αυτών που αποκάλεσε «τους παράγοντες του χάους», αναφερόμενος στην αριστερή συμμαχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου, και σε αυτόν.

Ο 28χρονος Μπαρντελά προειδοποίησε επίσης, όπως αναφέρει στο μήνυμά του που ανέβηκε στην πλατφόρμα X (πρώην Τwitter) ότι η ψήφος υπέρ της αριστερής συμμαχίας συνιστά «υπαρξιακή απειλή» για τη χώρα και κάλεσε τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν το κόμμα του στον δεύτερο γύρο για να αποκαταστήσει την «τάξη» στη Γαλλία δίνοντάς του μια «πλειοψηφία έτοιμη να δράσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιστολή φέρνει αντίπαλα δύο αντίθετα πολιτικά στρατόπεδα και δεν αναφέρει καν την ύπαρξη ενός κεντρώου συνασπισμού – σαν να μην είναι πλέον μέρος της πολιτικής εξίσωσης η φιλελεύθερη συμμαχία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.