Σε ολοένα και περισσότερες χώρες ανά την υφήλιο αυξάνονται ραγδαία τα ποσοστά των δεξιών κομμάτων, με τελευταίο παράδειγμα την Αργεντινή, εκεί που ο Χαβιέρ Μιλέι εμφανίστηκε -κυριολεκτικά- από το πουθενά και κέρδισε την κεντρώα Πατρίτσια Μπούλριχ και τους περονιστές του Σέρχιο Μάσα. 

Ο Χ.Μιλέι συγκέντρωσε το 30,04% στις εκλογές και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο (που θα γίνει τον Οκτώβριο), ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς αναλυτές, καθώς πρόκειται επί της ουσίας για έναν οικονομολόγο, που όπως λέει και ο ίδιος προέρχεται από «αντιπολιτική κάστα». 

">

Στην Αργεντινή είναι γνωστός για τις αναλύσεις του, καθώς εμφανιζόταν τα τελευταία χρόνια στα ΜΜΕ και μιλούσε για την οικονομία της χώρας (σσ. στην Αργεντινή το ποδόσφαιρο και η οικονομία είναι σχεδόν αποκλειστικά οι μοναδικές συζητήσεις) η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο. Ένθερμος, προκλητικός πολλές φορές, καλός ρήτορας, με χιούμορ και σίγουρα ριζοσπαστικός, κατάφερε να κερδίσει το κοινό του με τα έξυπνα σποτάκια, με τα οποία καυτηρίαζε την πολιτική κατάσταση της Αργεντινής.