Από μια «γκάφα» χαρακτηρίστηκε η προσπάθεια του BBC να πάρει συνέντευξη από τον Μπόρις Τζόνσον σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης, αφού η παρουσιάστρια Λόρα Κούενσμπεργκ, του έστειλε τις ενημερωτικές της σημειώσεις.

Η παρουσιάστρια δήλωσε ότι έστειλε στον Μπόρις Τζόνσον τις σημειώσεις «σε μήνυμα που προοριζόταν για την ομάδα» της. Το λάθος, είπε, είναι ντροπιαστικό και ως εκ τούτου, δεν θα ήταν σωστό να προχωρήσει η συνέντευξη.

Η συνέντευξη επρόκειτο να μεταδοθεί σήμερα από το BBC One. Θα επρόκειτο για την πρώτη μεγάλη συνέντευξη του Μπόρις Τζόνσον μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα, ενώ αναμενόταν ότι θα συζητούσαν για το Brexit, τους χειρισμούς της κυβέρνησής του στην πανδημία του Covid-19 και το σκάνδαλο Partygate.

Ζητούσαν από το BBC να αλλάξει δημοσιογράφο

Πάντως, η ανακοίνωση της ακύρωσης δεν προκάλεσε χαρά, καθώς άλλοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς δήλωσαν πρόθυμοι να κάνουν τη συνέντευξη, ενώ κάποιοι κάλεσαν το BBC να αλλάξει δημοσιογράφο.

Ο Τζόνσον, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός από το 2019 έως το 2022, κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα τα απομνημονεύματά του.

«Ενώ ετοιμαζόμουν να πάρω συνέντευξη από τον Μπόρις Τζόνσον αύριο, κατά λάθος έστειλα τις σημειώσεις μας για την ενημέρωση σε αυτόν σε ένα μήνυμα που προοριζόταν για την ομάδα μου. Αυτό προφανώς σημαίνει ότι δεν είναι σωστό να προχωρήσει η συνέντευξη. Είναι πολύ απογοητευτικό και δεν υπάρχει λόγος να προσποιούμαστε ότι είναι κάτι άλλο από ντροπιαστικό και απογοητευτικό, καθώς υπάρχουν πολλές σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να γίνουν. Αλλά πέρα από τα κόκκινα πρόσωπα, η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική. Τα λέμε την Κυριακή», έγραψε στο Χ η παρουσιάστρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκπρόσωπος του BBC φέρεται να δήλωσε ότι η κατά λάθος αποστολή αυτόματα ακύρωσε τη βασιμότητα της συνέντευξης, κάτι που συμφώνησε τόσο το δίκτυο όσο και η ομάδα του πρώην πρωθυπουργού.