ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Ψοφάει» για αδιέξοδες κομματικές κάλπες και για συναυλίες ο Έλληνας που χρωστά ο καθένας 94.000 ευρώ από την ώρα που γεννιέται. Καμία ελπίδα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε νέες κυρώσεις στη Ρωσία – Στο στόχαστρο σχεδόν εξήντα εταιρείες και οργανισμοί

Το Τόκιο πρόσθεσε στον κατάλογο των κυρώσεων 57 οργανισμούς στη Ρωσία

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε νέες κυρώσεις στη Ρωσία – Στο στόχαστρο σχεδόν εξήντα εταιρείες και οργανισμοί

Το Τόκιο ανακοίνωσε σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας εξαιτίας της επέμβασης του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2022, βάζοντας στο στόχαστρο σχεδόν εξήντα εταιρείες και οργανισμούς στην ίδια τη Ρωσία και σε μερικές ακόμη χώρες.

Το Τόκιο πρόσθεσε στον κατάλογο των κυρώσεων 57 οργανισμούς στη Ρωσία και άλλους έξι σε χώρες όπως είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αρμενία, η Συρία και το Ουζμπεκιστάν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Η Ιαπωνία επιβάλλει κυρώσεις

Συνολικά, η Ιαπωνία επιβάλλει πλέον κυρώσεις σε 494 φυσικά και νομικά πρόσωπα στη Ρωσία, 27 στη Λευκορωσία και 6 σε άλλες χώρες.

Η Ιαπωνία έχει ήδη παγώσει πόρους εκατοντάδων φυσικών και νομικών προσώπων της Ρωσίας κι έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές στη Ρωσία αγαθών ή υπηρεσιών που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην πολεμική προσπάθεια της Μόσχας.

Οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα από το Τόκιο θα τεθούν σε εφαρμογή την 22η Δεκεμβρίου για τις ρωσικές οντότητες που μπαίνουν στο στόχαστρο και την 27η Δεκεμβρίου για αυτές των άλλων χωρών.

Τα άλλα κράτη της G7, όπως και χωριστά οι ΗΠΑ και η ΕΕ, αποφάσισαν επίσης αυτή την εβδομάδα να ενισχύσουν τις κυρώσεις τους σε βάρος της Μόσχας, βάζοντας στο στόχαστρο για παράδειγμα τα ρωσικά διαμάντια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως για την ώρα οι κυρώσεις της G7 και άλλων σε βάρος της Μόσχας δεν κάμπτουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, που διέταξε τον ρωσικό στρατό να προχωρήσει στην επέμβαση στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου του 2022. Χθες Πέμπτη ο Β.Πούτιν έκρινε πως η χώρα του διαθέτει «επαρκές περιθώριο ασφαλείας» για να αντέξει και ακόμη και να «προχωρήσει μπροστά» παρά τις διεθνείς κυρώσεις, χάρη στην «ισχυρή συσπείρωση της ρωσικής κοινωνίας», τη «σταθερότητα του οικονομικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας» και την αύξηση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.