ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Ιταλία κάλεσε την Τουρκία ως παρατηρητή στη διάσκεψη των G7

Μεγαλώνει επικίνδυνα το «ειδικό βάρος» της Άγκυρας

Η Ιταλία κάλεσε την Τουρκία ως παρατηρητή στη διάσκεψη των G7

Η προεδρεύουσα αυτήν την χρονική περίοδο, Ιταλία,  της Ομάδας των 7 πλουσιότερων κρατών- G7, κάλεσε άλλες έξι χώρες να παραβρεθούν ως παρατηρητές στη Σύνοδο των Υπουργών Εμπορίου που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου.

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Θα ανοίξουμε τις πόρτες της G7 στους συνομιλητές που θεωρούμε προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των θεμελιωδών προβλημάτων της παγκόσμιας οικονομίας».

Ο Ταγιάνι δήλωσε ότι θα ανοίξουν τις πόρτες της G7 στις χώρες που βλέπουν ως προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της παγκόσμιας οικονομίας και κάλεσε 6 χώρες, στη συνάντηση της 17ης Ιουλίου των Υπουργών Εμπορίου στη Villa San Giovanni και στο Reggio Calabria.

Η G7 θα πρέπει να είναι ένας ανοιχτός οργανισμός, όχι ένας κλειστός. «Γι’ αυτό ήθελα να συμμετάσχουν η Βραζιλία, η Νότια Κορέα, το Βιετνάμ, η Τουρκία, η Νέα Ζηλανδία και η Ινδία, όπου ζουν δισεκατομμύρια άνθρωποι».

Ο Ταγιάνι δήλωσε ότι η συνάντηση των Υπουργών Εμπορίου της G7 θα επικεντρωθεί σε τέσσερα θέματα προτεραιότητας: ενίσχυση του πολυμερούς εμπορικού συστήματος μέσω της μεταρρύθμισης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, διασφάλιση ίσων συνθηκών στις παγκόσμιες αγορές, προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στο εμπόριο και αύξηση της οικονομικής ανθεκτικότητας και ασφάλειας.

Αναφερόμενος σε ορισμένα θέματα εξωτερικής πολιτικής στη συνέντευξη Τύπου, ο Ταγιάνι είπε ότι η Κίνα είναι αντίπαλος με τον οποίο πρέπει να δημιουργηθούν εποικοδομητικές σχέσεις και ότι ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα και η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι θα επισκεφθούν την Κίνα.

Όσον αφορά τις προσδοκίες του από την Κίνα στο πλαίσιο του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Ταγιάνι είπε: «Ελπίζουμε ότι η Κίνα δεν θα υποστηρίξει στρατιωτικά τη Ρωσία, αλλά θα την πείσει να εγκαταλείψει τα παράνομα κατεχόμενα εδάφη και να καθίσει στο τραπέζι της ειρήνης με τον (Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ) Ζελένσκι».

Ο Ταγιάνι επανέλαβε επίσης σε άλλη εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε στη Ρώμη σήμερα ότι «κανένας Ιταλός στρατιώτης δεν θα πάει στην Ουκρανία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ομάδα των 7 περιλαμβάνει τις χώρες, Ιταλία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.