Η κυβέρνηση της Βολιβίας, απευθυνόμενη στον πρώην πρόεδρο της χώρας, Έβο Μοράλες, τον κατηγόρησε ανοιχτά σήμερα (28/10) για μια σκηνοθετημένη επιχείρηση της δολοφονίας του.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι λόγοι που οδήγησαν στελέχη της κυβέρνησης σε αυτή την απόφαση είναι πως η αυτοκινητοπομπή του Μοράλες άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών στο πλαίσιο μιας συνηθισμένης περιπολίας.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Εντουάρντο δελ Καστίγιο σε συνέντευξη Τύπου, η ειδική μονάδα δίωξης των ναρκωτικών FELCN είχε προχωρήσει (ως είθισται) σε περιπολίες των περιοχών όπου εντοπίστηκε εκείνη τη στιγμή ο Έβο Μοράλες.

Από την πλευρά του πάντως, ο τέως πρόεδρος της Βολιβίας, λέει ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να τον δολοφονήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Για αυτό το λόγο και οι άνδρες του άνοιξαν πυρ κατά των δυνάμεων ασφαλείας.

Σε μια προσπάθεια διάψευσης των όσων λέει, κυβερνητικά στελέχη εξηγούν  ότι υπάρχουν σοβαρές υποψίες πως με τα οχήματα του Μοράλες γινόταν μεταφορά ναρκωτικών.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι ο Μοράλες διέταξε να καούν τα αυτοκίνητα για να καταστραφούν οι αποδείξεις.

«Αν ήταν πραγματικά θύμα απόπειρας δολοφονίας, θα ήταν προς το συμφέρον του να τα αφήσει άθικτα ώστε να συλλέξουν στοιχεία οι ερευνητές», είπε ο Καστίγιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!