ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Η Ολλανδία σκέφτεται να στέλνει στην Ουγκάντα τους παράνομους μετανάστες που δεν λαμβάνουν άσυλο

«Το σχέδιο αυτό είναι ακόμη στα σπάργανα»

Η Ολλανδία σκέφτεται να στέλνει στην Ουγκάντα τους παράνομους μετανάστες που δεν λαμβάνουν άσυλο

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας εξετάζει το ενδεχόμενο να στέλνονται οι αιτούντες άσυλο στην Ουγκάντα, αφού απορριφθεί το αίτημά τους για να πάρουν άδεια παραμονής στη χώρα.

Μία υπουργός, προερχόμενη από το δεξιό κόμμα της Ολλανδίας, πρότεινε να στέλνονται στην Ουγκάντα οι αιτούντες άσυλο, το αίτημα των οποίων έχει απορριφθεί, καθώς η κυβέρνηση προωθεί μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης.

Η υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Συνεργασίας για την Ανάπτυξη, Ραϊνέτε Κλέφερ, επισκέφθηκε αυτήν την εβδομάδα την Ουγκάντα και συζήτησε το θέμα με υπουργούς αυτής της χώρας, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NOS.

«Θέλουμε να φρενάρουμε τη μετανάστευση και είναι σημαντικό οι αιτούντες άσυλο που έχουν απορριφθεί να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους. Και αυτό κάποιες φορές καθυστερεί. Διατηρούμε μία σχέση πολλών ετών με την Ουγκάντα και είναι μια φιλόξενη χώρα», διαβεβαίωσε η υπουργός.

Η Κλέφερ είναι μέλος του Κόμματος Ελευθερίας (PVV) του  βουλευτή, Χέερτ Βίλντερς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις αυτές, ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης σχολίασε ότι η Κλέφερ «συζήτησε εν τάχει ορισμένες πιθανότητες υποδοχής» των παράνομων μεταναστών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της Ουγκάντας. «Το σχέδιο αυτό είναι ακόμη στα σπάργανα» και η ολλανδική κυβέρνηση «θα πρέπει πρώτα να ερευνήσει τις προθέσεις της Ουγκάντας και το τι είναι νομικά εφικτό και επιθυμητό», πρόσθεσε ο Γερούν φαν Ντόμελεν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.