ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Ρωσία αποβλήθηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ – Μεγάλη η αποχή – Η ρωσική απάντηση

Με 93 ψήφους η αποβολή

Η Ρωσία αποβλήθηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ – Μεγάλη η αποχή – Η ρωσική απάντηση

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε σήμερα να ανασταλεί η συμμετοχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Γενεύη, λόγω της επέμβασής της στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο εξέφρασε τη λύπη του για την αποπομπή της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα σκοπεύει «να συνεχίσει να προασπίζεται τα συμφέροντά της με όλα τα νόμιμα μέσα».

«Λυπούμαστε και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας με όλα τα νόμιμα μέσα και να τα αιτιολογούμε» είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

Το αίτημα που είχαν υποβάλει δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, συγκέντρωσε 93 ψήφους υπέρ και 24 κατά, ενώ 58 χώρες απείχαν από την ψηφοφορία.

Για να ανασταλεί η συμμετοχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χρειαζόταν πλειοψηφία δύο τρίτων των χωρών που θα ψήφιζαν υπέρ ή κατά κατά στην ψηφοφορία στην οποία κλήθηκαν τα 193 μέλη της Γενικής Συνέλευσης. Οι αποχές δεν υπολογίζονται.

Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του ΟΗΕ που αποβάλλεται χώρα από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είχε προηγηθεί η Λιβύη το 2011.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.