ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Τουρκία σχεδιάζει την διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στις θαλάσσιες περιοχές της Λιβύης και της Αιγύπτου

Ενώ την ίδια στιγμή η Ελλάδα παραμένει άφαντη στο «παιχνίδι» της εξωτερικής πολιτικής

Η Τουρκία σχεδιάζει την διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στις θαλάσσιες περιοχές της Λιβύης και της Αιγύπτου

Η Τουρκία δηλώνει πως η Λιβύη είναι «ανοιχτή» στην πρόταση σχετικά με διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στην θαλάσσια περιοχή της.

«Η Λιβύη μάς προσφέρει την ευκαιρία να εργαστούμε υπεράκτια με τα σεισμικά πλοία μας και ειλικρινά, το βλέπουμε πολύ θερμά.

Επομένως, μπορούμε να είμαστε στη λιβυκή ανοικτή θάλασσα για να πραγματοποιήσουμε σεισμικές εργασίες», αποκάλυψε την Τετάρτη (11/9) ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Μπαϊρακτάρ πρόσθεσε επίσης ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται επίσης για άλλα έργα στη Λιβύη και χρειάζεται το «σωστό έργο και εταίρο».

Υπενθυμίζεται ότι το 2020, η Τουρκία έστειλε στρατιωτικό προσωπικό στη Λιβύη για να εκπαιδεύσει και να υποστηρίξει μια κυβέρνηση με έδρα την Τρίπολη εναντίον των δυνάμεων του ανατολικού διοικητή Χαλίφα Χάφταρ, του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

Αργότερα οι δύο πλευρές σύναψαν το τουρκολιβυκό σύμφωνο, το οποίο αμφισβητήθηκε από την Αίγυπτο και την Ελλάδα.

Το 2022, η Άγκυρα και η Τρίπολη υπέγραψαν επίσης μια προκαταρκτική συμφωνία για την εξερεύνηση ενέργειας, στην οποία η Αίγυπτος και η Ελλάδα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους.

Τα σχέδια για Σομαλία και Αίγυπτο

Παράλληλα, είπε ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται για κοιτάσματα φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Αιγύπτου, με την οποία η Τουρκία αποκατέστησε τις διπλωματικές σχέσεις έπειτα από μια δεκαετία εχθρότητας με την πρόσφατη επίσκεψη Σίσι και τη συνάντησή του με τον Ερντογάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μπαϊρακτάρ αποκάλυψε ακόμη ότι η Άγκυρα σκοπεύει να στείλει το εξερευνητικό σκάφος Oruc Reis στη Σομαλία μέχρι τον Οκτώβριο για να πραγματοποιήσει σεισμικές εργασίες εκεί ως μέρος μιας συμφωνίας συνεργασίας για τους υδρογονάνθρακες μεταξύ των χωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.