ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΗΠΑ: «Επελαύνει» στις δημοσκοπήσεις ο Ν.Τραμπ – Έως και έξι μονάδες μπροστά από την Κ.Χάρις

Το ποσοστό του αυξήθηκε θεαματικά μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του

ΗΠΑ: «Επελαύνει» στις δημοσκοπήσεις ο Ν.Τραμπ – Έως και έξι μονάδες μπροστά από την Κ.Χάρις

Δημοσκοπικά ενισχυμένος μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ έναντι της Καμάλα Χάρις σε δημοσκόπηση του Forbes πριν από την ανακοίνωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι αποχωρεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας.

Στην έρευνα των Fobes/HarrisX που έγινε από την Παρασκευή 19 Ιουλίου ως την Κυριακή 21 Ιουλίου, o Τραμπ προηγείται τόσο του Μπάιντεν όσο και της Χάρις κατά έξι μονάδες, δηλαδή με 53% έναντι 47%.

Πρόκειται για άλμα δύο μονάδων στο προβάδισμα του Τραμπ έναντι της Χάρις και τεσσάρων μονάδων στο προβάδισμά του έναντι του Μπάιντεν από τη δημοσκόπηση στις 13-15 Ιουλίου που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ.

Σημειώνεται ότι οι δημοσκοπήσεις συμπεριέλαβαν ερωτηθέντες που ήταν αναποφάσιστοι αλλά έτειναν προς έναν υποψήφιο.

Σε αυτή της 19ης Ιουλίου συμμετείχαν 2.753 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι και το περιθώριο σφάλματος είναι 1,9 μονάδες.

Η δημοσκόπηση έγινε πριν ο Μπάιντεν αποσυρθεί από την κούρσα, οπότε η Χάρις ήταν ακόμη υποθετική υποψήφια.

Το 46% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι η ομιλία του Τραμπ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών δεν είχε καμία επίπτωση στην εκλογική τους προτίμηση.

Το 22% δήλωσε ότι τους έκανε λιγότερο πιθανό να τον ψηφίσουν και το 33% δήλωσε ότι τους έκανε πιο πιθανό να τον υποστηρίξουν.

Τέλος, το ποσοστό αποδοχής για τον Μπάιντεν και για την Χάρις παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, μόλις στο 38%.

Το ποσοστό αποδοχής είναι πολύ σημαντικό καθώς δείχνει κατά πόσο η Κ. Χάρις είναι ικανή να συσπειρώσει το Δημοκρατικό Κόμμα.

Η Χάρις έχει υψηλότερο ποσοστό αποδοχής μεταξύ των νέων Δημοκρατικών, των νέων 18-34 ετών, και των ισπανόφωνων Δημοκρατικών, δύο ομάδες μεταξύ των οποίων ο Μπάιντεν έχει χάσει την υποστήριξή του από τις εκλογές του 2020 ως σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θεωρείται όμως από μεγάλο μέρος των Δημοκρατικών στις μεγαλύτερες ηλικίες, ως πολύ «αριστερή» για να την επιλέξουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.