ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δηλαδή τώρα στην Ρωσία δεν θα διαβάζουν ertnews.gr; To παρατράβηξε ο Πούτιν!

ΗΠΑ: Ο Τ.Μπάιντεν νομιμοποιεί πάνω από 500.000 παράνομους μετανάστες ενόψει εκλογών

Η ρύθμιση θα εφαρμόζεται σε όσους διαμένουν στη χώρα για τουλάχιστον δέκα χρόνια, επιτρέποντάς τους να εργάζονται

ΗΠΑ: Ο Τ.Μπάιντεν νομιμοποιεί πάνω από 500.000 παράνομους μετανάστες ενόψει εκλογών

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επιστρατεύει το ζήτημα της μετανάστευσης για να κερδίσει ψήφους, ελπίζοντας να εξασφαλίσει την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο 81χρονος Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει μια νέα πολιτική που θα προστατεύει από την απέλαση εκατοντάδες χιλιάδες συζύγους Αμερικανών πολιτών-άντρες και γυναίκες-χωρίς να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης.

H απόφαση του Δημοκρατικού προέδρου για νομιμοποίηση μεταναστών θα ισχύει για όσους βρίσκονται στη χώρα επί τουλάχιστον 10 χρόνια και θα τους επιτρέψει να εργαστούν νόμιμα στη χώρα.

O Λευκός Οίκος εκτιμά ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν από την κίνηση αυτή, αλλά και 50.000 νέοι, ηλικίας κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη.

Πάντως, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα έχουν στη διάθεσή τους τρία χρόνια για να υποβάλουν αίτηση για μόνιμη διαμονή και θα περάσουν από επιλογή για να αποκτήσουν τριετή άδεια εργασίας.

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι όσοι είναι επιλέξιμοι για τη διαδικασία βρίσκονται στις ΗΠΑ εδώ και 23 χρόνια κατά μέσο όρο και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν γεννηθεί στο Μεξικό.

Άμεση ήταν η αντίδραση των λόμπι με την ομάδα «μεταναστευτικής μεταρρύθμισης», NumbersUSA, να καταγγέλλει τη νέα πολιτική Μπάιντεν ως «ασυνείδητη».

To βρετανικό δίκτυο μεταδίδει ότι ο CEO του οργανισμού, Τζέιμς Μάσα, δήλωσε πως «αντί ο πρόεδρος Μπάιντεν να σταματήσει τη χειρότερη κρίση στα σύνορα των ΗΠΑ, υπερέβη την εκτελεστική του εξουσία για να χρησιμοποιήσει μια αντισυνταγματική διαδικασία.

Παρέκαμψε τους ψηφοφόρους και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους στο Κογκρέσο, για να στείλει το μήνυμα ότι η «αμνηστία» είναι διαθέσιμη σε όσους εισέρχονται παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η συγκεκριμένη κίνηση του Μπάιντεν έρχεται 15 ημέρες αφότου εξέδωσε ένα διάταγμα που επιτρέπει στους Αμερικανούς αξιωματούχους να απομακρύνουν με ταχύτατες διαδικασίες τους μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στις ΗΠΑ χωρίς να διεκπεραιώσουν τα αιτήματά τους για άσυλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μετανάστευση αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας για πολλούς Αμερικανούς ψηφοφόρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.