ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη Γαλλία το εντυπωσιακό δεν είναι το 34% της Λεπέν αλλά το 28% Αριστεράς και ακροαριστερών!

ΗΠΑ: Πανικός στους Δημοκρατικούς – Αναζητείται ήδη εσωτερικά ο αντικαταστάτης του Τζο Μπάιντεν

Μετά την καταστροφική εμφάνιση στο debate

ΗΠΑ: Πανικός στους Δημοκρατικούς – Αναζητείται ήδη εσωτερικά ο αντικαταστάτης του Τζο Μπάιντεν

Η καταστροφική εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εντός του Δημοκρατικού κόμματος, με πολλούς να ζητούν την αντικατάστασή του ως υποψήφιου για την προεδρία.

Η ηλικία του, η αδύναμη παρουσία του και οι συχνές γκάφες του έχουν δημιουργήσει ένα κύμα αντιδράσεων, ακόμη και από σημαντικά πρόσωπα του κόμματος.

Ωστόσο, η αντικατάσταση του Μπάιντεν είναι πολιτικά περίπλοκη.

Ο ίδιος δεν φαίνεται διατεθειμένος να αποσυρθεί, κάτι που καθιστά σχεδόν αδύνατη την επίσημη αντικατάστασή του από το κόμμα.

Ακόμη και αν ο Μπάιντεν αποσυρθεί, οι διαδικασίες για την επιλογή νέου υποψηφίου είναι χρονοβόρες και πολύπλοκες, κάτι που θα μπορούσε να βλάψει τις προοπτικές των Δημοκρατικών στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Εάν ο Μπάιντεν αποφασίσει να αποσυρθεί, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις φαίνεται ως η προφανής διάδοχος, αν και δεν είναι η πιο εύκολη λύση λόγω της έλλειψης υποστήριξης από τη βάση του κόμματος.

Άλλα επιφανή πρόσωπα που ακούγονται ως πιθανοί διάδοχοι είναι ο Γκάβιν Νιούσομ, κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, η Γκρέτσεν Γουίτμερ, κυβερνήτης του Μίσιγκαν, και ο Τζ. Μπ. Πρίτσκερ, κυβερνήτης του Ιλινόις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πολιτική κρίση στους Δημοκρατικούς είναι έντονη, και οι προσεχείς μήνες θα δείξουν αν θα υπάρξει αλλαγή ηγεσίας ή αν ο Μπάιντεν θα παραμείνει υποψήφιος, παρά τις πιέσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.