ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Τελευταία δημοσκόπηση του CNN: Ο Ν.Τραμπ κάλυψε την διαφορά με την Κ.Χάρρις

Ισοπαλία στο 47% δείχνουν τα αποτελέσματα μεταξύ των Ν.Τραμπ και Κ.Χάρις

Τελευταία δημοσκόπηση του CNN: Ο Ν.Τραμπ κάλυψε την διαφορά με την Κ.Χάρρις

Η τελευταία πανεθνική δημοσκόπηση του CNN πριν από τις αμερικανικές εκλογές δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ και την Κάμαλα Χάρις να είναι ισόπαλοι συγκεντρώνοντας και οι δύο 47% μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων, δηλαδή ο Ν.Τραμπ έχει καλύψει την διαφορά που αρχικά έδινε το ίδιο δίκτυο στην Καμάλα Χάρρις.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε τηλεφωνικά στις 20-23 Οκτωβρίου μεταξύ 1.704 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων και δόθηκε σήμερα (25/10) στη δημοσιότητα , έχει περιθώριο σφάλματος 3,1 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων και +/- 3,2 ποσοστιαίες μονάδες στο πλήρες δείγμα των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

«Η Κ.Χάρις υποκινεί πολιτική βία»
Οι επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο κατηγόρησαν σήμερα την Κάμαλα Χάρις ότι υποκινεί πολιτική βία σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ και μια νέα απόπειρα δολοφονίας του, αφού η Δημοκρατική αντιπρόεδρος χαρακτήρισε «φασίστα» τον αντίπαλό της στις αμερικανικές εκλογές.

«Το να αποκαλείς φασίστα έναν πολιτικό αντίπαλο ενέχει τον κίνδυνο να υποκινήσει έναν άλλον δολοφόνο να επιχειρήσει να στερήσει από τους ψηφοφόρους μια άλλη επιλογή πριν από τις εκλογές» σχολίασαν ο Μιτς ΜακΚόνελ και ο Μάικ Τζόνσον στην κοινή ανακοίνωσή τους, αναφερόμενοι στις δύο απόπειρες δολοφονίας του Ν.Τραμπ τους τελευταίους μήνες.

Οι Αμερικανοί δεν θέλουν «έναν πρόεδρο των ΗΠΑ που θαυμάζει τους δικτάτορες και είναι φασίστας», είπε την Τετάρτη η Κ.Χάρις, σε μια προεκλογική συγκέντρωσή της στην Πενσιλβάνια.

Ο Ν.Τραμπ έχει επίσης αποκαλέσει πολλές φορές «φασίστρια» αλλά και «μαρξίστρια» και «κομμουνίστρια» τη Κ.Χάρις ενώ λέει ότι οι Δημοκρατικοί, με τη φρασεολογία που χρησιμοποιούν, υποκινούν τη βία σε βάρος του.

Εν τω μεταξύ, ομοσπονδιακό δικαστήριο μπλόκαρε σήμερα τη διαγραφή από τους εκλογικούς καταλόγους της Βιρτζίνια ανθρώπων που δεν έχουν αποδείξει την υπηκοότητά τους, με το σκεπτικό ότι η ομοσπονδιακή νομοθεσία απαγορεύει να αποκλείεται μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων τις τελευταίες 90 ημέρες πριν από τις εκλογές.

Η δικαστής Πατρίσια Τόλιβερ Τζάιλς διέταξε την Πολιτεία να αποκαταστήσει τα εκλογικά δικαιώματα των ανθρώπων που διαγράφηκαν, λιγότερες από δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Βιρτζίνια Γκλεν Γιάνγκιν υπέγραψε στις 7 Αυγούστου ένα εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο ζητούσε από τον Επίτροπο του τοπικού Υπουργείου Εκλογών να πιστοποιήσει ότι η υπηρεσία του διενεργούσε «καθημερινές ενημερώσεις του εκλογικού καταλόγου» ώστε να διαγραφούν όσοι, μεταξύ άλλων, δεν μπορούσαν να βεβαιώσουν ότι ήταν Αμερικανοί πολίτες.

Υποψίες ότι σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που δεν είναι Αμερικανοί πολίτες

Οι πολίτες που ειδοποιήθηκαν και δεν επιβεβαίωσαν την υπηκοότητά τους μέσα σε 14 ημέρες θα διαγράφονταν από τον κατάλογο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σύμφωνα με την προσφυγή του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο αμφισβήτησε τη νομιμότητα αυτής της απόφασης του Γιάνγκιν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμμαχοί του υποστηρίζουν, χωρίς να παρουσιάζουν αποδείξεις, ότι έχουν υποψίες ότι σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που δεν είναι Αμερικανοί πολίτες, κάτι που είναι παράνομο. Στο παρελθόν, πολιτειακές και ιδιωτικές έρευνες έχουν βρει ελάχιστες περιπτώσεις που έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Η δικαστής Τζάιλς αποφάνθηκε ωστόσο ότι το εκτελεστικό διάταγμα συνιστούσε «σαφή παραβίαση» της διάταξης που απαγορεύει τη διαγραφή ψηφοφόρων 90 ημέρες πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

«Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το εκτελεστικό διάταγμα ανακοινώθηκε την 90ή ημέρα», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γιάνγκιν είπε ότι η Πολιτεία θα ασκήσει έφεση και, αν χρειαστεί, θα φτάσει την υπόθεση μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.