ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΗΠΑ: Πρώτη ψήφος στο Κογκρέσο για να αναβληθεί ο κίνδυνος «shutdown» του ομοσπονδιακού κράτους

Το shutdown παρέλυσε τον έλεγχο των αποσκευών στα αεροδρόμια

ΗΠΑ: Πρώτη ψήφος στο Κογκρέσο για να αναβληθεί ο κίνδυνος «shutdown» του ομοσπονδιακού κράτους

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε χθες Τετάρτη νομοσχέδιο που εγγυάται τη χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ ως την 23η Δεκεμβρίου, αναβάλλοντας για μια εβδομάδα το φάσμα της παράλυσης του ομοσπονδιακού κράτους (shutdown).

Με 224 ψήφους υπέρ (συμπεριλαμβανομένων αυτών εννέα Ρεπουμπλικάνων) έναντι 201 κατά, το κείμενο αυτό πήρε την άγουσα προς τη Γερουσία.

Το ζήτημα επείγει: το Κογκρέσο έχει προθεσμία ως τα μεσάνυχτα αύριο Παρασκευή για υιοθετήσει νέο νόμο για τα δημοσιονομικά, άνευ του οποίου οι χρηματοδοτήσεις των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα διακοπούν μονομιάς.

Υπουργεία, εθνικά πάρκα, μουσεία και μια πλειάδα δημόσιων οργανισμών θα υποστούν χτύπημα και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοί τους θα ριχτούν, από τεχνική άποψη, στην ανεργία.

Το shutdown παρέλυσε τον έλεγχο των αποσκευών στα αεροδρόμια

Το «shutdown» του χειμώνα του 2018, το πιο μακρόχρονο που ενέσκηψε ποτέ, είχε παραλύσει ιδίως τον έλεγχο των αποσκευών στα αεροδρόμια.

Παρά τις αέναες κομματικές αντιπαραθέσεις, στην πλειονότητά τους οι εκλεγμένοι πολιτικοί των δύο μεγάλων παρατάξεων επ’ ουδενί θα ήθελαν να δουν να επαναλαμβάνεται αυτή η κατάσταση, που θα προκαλούσε χάος ενόψει των εορτών του τέλους του έτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σχέδιο νόμου για την προσωρινή παράταση του υπό εκτέλεση προϋπολογισμού θα τους δώσει μια εβδομάδα επιπλέον για να καταλήξουν σε συμβιβασμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.