ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ισραήλ: Την αποχώρησή του από την κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο Μ.Γκαντζ

Πρόκειται να δώσει ομιλία αύριο το απόγευμα

Ισραήλ: Την αποχώρησή του από την κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο Μ.Γκαντζ

Τρέχουν οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή του Ισραήλ καθώς ο Μπένι Γκαντζ δήλωσε ότι πρόκειται να δώσει ομιλία αύριο το απόγευμα, στην οποία αναμένεται να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Ισραήλ.

Τον περασμένο μήνα, το μέλος του πολεμικού συμβουλίου έδωσε τελεσίγραφο στον Νετανιάχου, ζητώντας την παραίτησή του μέχρι τις 8 Ιουνίου, κάτι που ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απέρριψε.

Οι «έξι στρατηγικοί στόχοι» του Γκαντζ, τους οποίους και ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να υιοθετήσει, συμπεριελάμβαναν την απελευθέρωση όλων των ομήρων, την επιστροφή των μετατοπισμένων Παλαιστινίων αμάχων στη βόρεια Γάζα και το τέλος του ελέγχου της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Εάν το εθνικό μπει πάνω από το προσωπικό θα μας βρεις δίπλα σου στον αγώνα», έλεγε ο Γκαντζ. «Αλλά, αν ακολουθήσεις το μονοπάτι του φανατισμού και οδηγήσεις όλο το έθνος στην άβυσσο θα αναγκαστούμε να εγκαταλείψουμε την κυβέρνηση».

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα πρόσθετε: «Πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στον σιονισμό και τον κυνισμό, ανάμεσα στην ενότητα και τις φατριές, την ευθύνη και την ανομία, την νίκη και την καταστροφή». Τότε, ο Νετανιάχου δήλωνε ότι τα σχόλια του Γκαντζ ήταν απλώς «ξεπλυμένα λόγια».

Εάν συμφωνούσε με τα αιτήματα, αυτό «θα σήμαινε το τέλος του πολέμου και μία ήττα για το Ισραήλ, την εγκατάλειψη των περισσότερων από τους ομήρους, αφήνοντας τη Χαμάς ανέπαφη και οδηγώντας στην ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους».

Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας του Γκαντζ υπέβαλε ένα νομοσχέδιο για την διάλυση της Κνεσέτ, σε μία προσπάθεια να ρίξει την κυβέρνηση του Νετανιάχου.

Το Λικούντ καταδίκασε το νομοσχέδιο, λέγοντας σε δήλωσή του «εν μέσω πολέμου το Ισραήλ χρειάζεται ενότητα και όχι διαίρεση».

Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα αποκάλυψε ότι σχεδόν το 80% του ισραηλινού λαού πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα, μετά το τέλος των μαχών στη Γάζα.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, συμπεριλαμβανομένου και του 56% των ψηφοφόρων του Λικούντ, ενώ το κόμμα του Γκαντζ εάν γίνονταν σήμερα εκλογές θα κέρδιζε 27 έδρες, λαμβάνοντας την πλειοψηφία στη Κνεσέτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κόμμα του Νετανιάχου θα καταλάμβανε 51 έδρες, με την αντιπολίτευση να λάμβανε συνολικά 69 έδρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.