ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Καναδάς: Την παραίτηση του Τ.Τριντό πριν από τις εκλογές ζητούν βουλευτές του κόμματός του

Πρόσφατα οι Φιλελεύθεροι υπέστησαν ήττες σε δύο περιφέρειες στο Τορόντο και το Μόντρεαλ

Καναδάς: Την παραίτηση του Τ.Τριντό πριν από τις εκλογές ζητούν βουλευτές του κόμματός του

Βουλευτές που ανήκουν στο κόμμα του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, τον πιέζουν να παραιτηθεί πριν από τις εκλογές, ενώ εκείνος επιμένει ότι θα οδηγήσει τους «Φιλελεύθερους» στις επόμενες εκλογές, απορρίπτοντας το αίτημα μελών του κόμματος να μην είναι υποψήφιος για τέταρτη θητεία.

Την Τετάρτη, όπως αναφέρει ο Guardian, ο Τ.Τριντό συναντήθηκε με τους βουλευτές του κόμματος για τρεις ώρες. Εκεί έμαθε ότι περισσότεροι από 20 βουλευτές του κόμματός του υπέγραψαν επιστολή με την οποία του ζητούσαν να παραιτηθεί πριν από τις επόμενες εκλογές.

Σήμερα Πέμπτη (24/10), ο Τ.Τριντό δήλωσε ότι γίνονται εντατικές συζητήσεις σχετικά με τη μελλοντική πορεία. Ωστόσο, τόνισε ότι ο ίδιος θα πάει ως ηγέτης στις επόμενες εκλογές.

Παρά ταύτα, κανένας Καναδός πρωθυπουργός εδώ και πάνω από έναν αιώνα δεν έχει κερδίσει τέσσερις συνεχόμενες θητείες.

Από την πλευρά τους, υπουργοί δήλωσαν ότι έχει την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των 153 βουλευτών.

Πρόσφατα, οι Φιλελεύθεροι υπέστησαν ήττες σε δύο περιφέρειες στο Τορόντο και το Μόντρεαλ, τις οποίες το κόμμα κατείχε επί χρόνια, γεγονότα που αύξησαν την πίεση στον Τ.Τριντό.

Οι ομοσπονδιακές εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν ανά πάσα στιγμή μεταξύ του φθινοπώρου και του ερχόμενου Οκτωβρίου. Οι Φιλελεύθεροι πρέπει να βασίζονται στην υποστήριξη τουλάχιστον ενός μεγάλου κόμματος στο Κοινοβούλιο, καθώς οι ίδιοι δεν διαθέτουν απόλυτη πλειοψηφία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Bloc Québécois δήλωσε ότι το κόμμα του θα συνεργαστεί με τους Συντηρητικούς και το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα (NDP) για να ρίξει τους Φιλελεύθερους και να προκηρυχθούν εκλογές, εάν η κυβέρνηση δεν ενισχύσει τις συντάξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.