ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κατάπαυση του πυρός 21 ημερών στον Λίβανο προτείνουν Γαλλία και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποτρέψουν ευρύτερο πόλεμο στην Εγγύς Ανατολή

Κατάπαυση του πυρός 21 ημερών στον Λίβανο προτείνουν Γαλλία και ΗΠΑ

O επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια της κατεπείγουσας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κρίση δήλωσε ότι η Γαλλία, από κοινού με τις ΗΠΑ, προτείνει προσωρινή κατάπαυση του πυρός, διάρκειας 21 ημερών, για να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χεζμπολάχ.

«Τις τελευταίες ημέρες, συνεργαστήκαμε με τους Αμερικανούς εταίρους μας για τη δημιουργία πλατφόρμας (που προβλέπει) προσωρινή κατάπαυση του πυρός 21 ημερών για να επιτραπεί η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων», εξήγησε ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό. «Η πλατφόρμα αυτή θα δημοσιοποιηθεί πολύ σύντομα» και «υπολογίζουμε στην αποδοχή της από τις δυο πλευρές», συνέχισε, επιμένοντας πως η γενίκευση του πολέμου Ισραήλ-Χεζμπολάχ δεν είναι «αναπόφευκτη» και καλώντας «όλα» τα μέρη να δεσμευτούν «αποφασιστικά» στην ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποτρέψουν ευρύτερο πόλεμο στην Εγγύς Ανατολή

«Εργαζόμαστε μαζί με άλλες χώρες πάνω σε μια πρόταση που ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει στην αποκατάσταση της ηρεμίας και θα επιτρέψει να διεξαχούν συνομιλίες για διπλωματική λύση» στον Λίβανο, δήλωσε ο αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Ρόμπερτ Γουντ κατά τη διάρκεια της κατεπείγουσας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κρίση.

«Παροτρύνουμε το Συμβούλιο Ασφαλείας να προσφέρει την υποστήριξή του σε αυτή τη διπλωματική προσπάθεια τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής πρεσβευτής Γουντ εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» της Ουάσιγκτον για «τις πληροφορίες πως εκατοντάδες άμαχοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον Λίβανο», επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την αμερικανική θέση ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα έναντι των επιθέσεων της Χεζμπολά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έκρινε ότι η απόφαση 1701 του ΣΑ αποτελεί τον μόνο δρόμο προς τον διαρκή τερματισμό αυτού του κύκλου κλιμάκωσης και την επιστροφή των ανθρώπων που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και στις δυο πλευρές των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.