ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κέντρο πυρηνικών ερευνών και μεγάλο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου θα κατασκευάσει η Ρωσία στο Βιετνάμ

Ανακοινώθηκε στην επίσημη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν

Κέντρο πυρηνικών ερευνών και μεγάλο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου θα κατασκευάσει η Ρωσία στο Βιετνάμ

Η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει διμερείς δεσμούς και συνεργασία με το Βιετνάμ, δήλωσε ο πρόεδρος Β.Πούτιν σε άρθρο που δημοσιεύθηκε από την Nhan Dan, την επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Βιετνάμ, την Τετάρτη.

«Μαζί με τους Βιετναμέζους φίλους θα συνεχίσουμε να χτίζουμε διμερείς δεσμούς, να αναπτύσσουμε συνεργασία προς όφελος των λαών μας, για σταθερότητα και ευημερία στην περιοχή και στον κόσμο γενικότερα», τόνισε σχετικά ο ηγέτης του Κρεμλίνου.

Και οι δύο χώρες έχουν παρόμοια θέση για την κατάσταση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, διευκρίνισε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι το Βιετνάμ μοιράζεται την ίδια προσέγγιση για την οικοδόμηση μιας νέας ευρασιατικής δομής ασφάλειας που θα είναι ισότιμη, αδιαίρετη, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς διακρίσεις.

Η Ρωσία είναι ευγνώμων στους Βιετναμέζους φίλους για την ισορροπημένη θέση του Ανόι σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος Putin.

«Είμαστε ευγνώμονες στους Βιετναμέζους φίλους μας για την ισορροπημένη θέση τους σχετικά με την ουκρανική κρίση, για την επιθυμία να συμβάλουν στην αναζήτηση πραγματικών τρόπων ειρηνικής διευθέτησής της. Όλα αυτά συνάδουν πλήρως με το πνεύμα και τη φύση των σχέσεών μας» επισήμανε σχετικά.

Παραπέρα, ο Putin ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία βλέπει το Βιετνάμ ως ομοϊδεάτη εταίρο στη διαμόρφωση της νέας αρχιτεκτονικής της ίσης και αδιαίρετης ευρασιατικής ασφάλειας.

Η Ρωσία και το Βιετνάμ συνεργάζονται στενά σε μεγάλα διεθνή fora, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, πρόσθεσε. «Εκτιμούμε ότι οι χώρες μας έχουν παρόμοιες ή στενές απόψεις για επίκαιρα ζητήματα της διεθνούς ατζέντας», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Putin σημείωσε επίσης ότι η ρωσική εταιρεία Novatek σχεδιάζει να ξεκινήσει έργα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο Βιετνάμ, όπως αποκάλυψε η Nhan Danόπως ,το επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ.

Σύμφωνα με το έντυπο, ο ηγέτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας προανήγγειλε ότι η Μόσχα θα εργαστεί για τη δημιουργία ενός κέντρου πυρηνικής τεχνολογίας στο Βιετνάμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, ο πρόεδρος ανέφερε ότι οι πληρωμές σε εθνικά νομίσματα αντιπροσώπευαν το 60% των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ρωσίας και Βιετνάμ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.