ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δηλαδή τώρα στην Ρωσία δεν θα διαβάζουν ertnews.gr; To παρατράβηξε ο Πούτιν!

Κίνα: «Οι G7 εκπροσωπούν μειοψηφία στην παγκόσμια κοινότητα και δεν δικαιούνται να ομιλούν εξ ονόματί της»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λ.Τζιάν

Κίνα: «Οι G7 εκπροσωπούν μειοψηφία στην παγκόσμια κοινότητα και δεν δικαιούνται να ομιλούν εξ ονόματί της»

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Λιν Τζιάν δήλωσε ότι «οι κάτοικοι των χωρών της G-7 είναι μια μειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού».

Ως εκ τούτου, «η G-7 δεν έχει το δικαίωμα να μιλήσει για λογαριασμό της διεθνούς κοινότητας».

G7: «Θα υποστηρίξουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί» – Επίθεση και κατά της Κίνας

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων χωρών που συναντώνται στην Ιταλία υποσχέθηκαν να «υποστηρίξουν» την Ουκρανία για «όσο χρειαστεί», σύμφωνα με το προσχέδιο της διακήρυξης που είδε το AFP.

H G7 επαναβεβαιώνει επίσης «τις συλλογικές προσπάθειές της προκειμένου να αφοπλίσει και να αδρανοποιήσει τη χρηματοδότηση του ρωσικού στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος».

«Είμαστε αλληλέγγυοι για να υποστηρίξουμε τη μάχη της Ουκρανίας για την ελευθερία και την ανοικοδόμησή της όσο χρειαστεί», λένε οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, οι οποίοι δέχθηκαν χθες, Πέμπτη, τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και υποσχέθηκαν τη χορήγηση 50 δισ. δολαρίων που θα αφαιρεθούν από τα παρανόμως δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

Επίσης, η G7 “εναντιώνεται” στις “επικίνδυνες” επιδρομές του Πεκίνου στη Νότια Σινική Θάλασσα, σύμφωνα πάντα με το προσχέδιο τελικής διακήρυξης που είδε το AFP, σε ένα πλαίσιο κινδύνου κλιμάκωσης στην περιοχή του “Ινδικού-Ειρηνικού ωκεανού”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Συνεχίζουμε να εναντιωνόμαστε στην επικίνδυνη χρήση από την Κίνα των ακτοφυλάκων της και ναυτικών πολιτοφυλακών στη Νότια Σινική Θάλασσα και στα εμπόδια που θέτει κατ΄επανάληψη στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας των χωρών στην ανοιχτή θάλασσα», αναφέρουν οι ηγέτες της G7.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.