ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κίνα: Προσφέρει στήριξη στον Μπασάρ Αλ Ασαντ στη Συρία

«Η Κίνα υποστηρίζει την αντίθεση της Συρίας στην ξένη παρέμβαση»

Κίνα: Προσφέρει στήριξη στον Μπασάρ Αλ Ασαντ στη Συρία

Η Κίνα προσφέρθηκε την Παρασκευή να προσφέρει στήριξη στην οικονομίας της Συρίας και στην αντιμετώπιση των εσωτερικών αναταραχών στη χώρα, που έχει ταλαιπωρηθεί από τον εμφύλιο πόλεμο, ενώ προωθεί τα στρατηγικά της συμφέροντα σε μια περιοχή όπου είναι ήδη ευθυγραμμισμένη με το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία.

«Μπροστά σε ένα ασταθές και αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεχίσει να εργάζεται με τη Συρία προς το συμφέρον της φιλικής συνεργασίας και της διαφύλαξης της διεθνούς δικαιοσύνης», είπε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ Αλ Ασαντ στη Χανγκζού.

«Η Κίνα υποστηρίζει την αντίθεση της Συρίας στην ξένη παρέμβαση, τον μονομερή εκφοβισμό και θα υποστηρίξει την ανοικοδόμηση της Συρίας», πρόσθεσε ο Σι, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σύρος ηγέτης βρίσκεται στην Κίνα με σκοπό να τερματιστεί η διπλωματική απομόνωση της χώρας, που διαρκεί πάνω από μια δεκαετία εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων. Παράλληλα, προσπαθεί να ενισχύσει τους εμπορικούς δεσμούς με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, καθώς η Συρία χρειάζεται απεγνωσμένα ξένες επενδύσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δυτικές κυρώσεις στη Συρία γίνονται σταθερά ολοένα και αυστηρότερες από τις πρώτες μέρες του εμφυλίου πολέμου που ξεκίνησε το 2011 με την καταστολή των διαδηλώσεων, στις οποίες το καθεστώς Άσαντ σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και εκτόπισε εκατομμύρια. Η κυβέρνηση του Άσαντ, με την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν, ελέγχει τώρα το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας και έχει τα τελευταία χρόνια αποκαταστήσει τους δεσμούς με τους Άραβες γείτονες που κάποτε υποστήριζαν τους αντιπάλους του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.