Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ εξήρε την ηγεσία του Τζο Μπάιντεν, δηλώνοντας ότι η προεδρία του Αμερικανού προέδρου ενίσχυσε σημαντικά το ΝΑΤΟ.

Η δήλωση αυτή έγινε την επομένη της ανακοίνωσης του Μπάιντεν ότι αποσύρεται από την κούρσα των προσεχών προεδρικών εκλογών.

Ο Στάρμερ, μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, υπογράμμισε την «ακλόνητη αποφασιστικότητα» του Μπάιντεν να σταθεί στο πλευρό του ουκρανικού λαού, κάτι που συνέβαλε στην ενίσχυση της συμμαχίας.

«Η προεδρία του θα αφήσει μια κληρονομιά που εκτείνεται πολύ πέρα από την Αμερική», ανέφερε ο Στάρμερ, προσθέτοντας ότι «αφήνει το ΝΑΤΟ πιο ισχυρό απ’ ό,τι ήταν εδώ και δεκαετίες»​.

Ο Κιρ Στάρμερ πρόσθεσε επίσης για τον Τζο Μπάιντεν, πως πρόκειται για «έναν άνδρα ο οποίος κατά τη διάρκεια πέντε δεκαετιών δημόσιας δέσμευσης, ουδέποτε έπαψε να νοιάζεται για τις ανησυχίες των εργαζομένων και πάντα έβαζε τη χώρα του πρώτη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα σήμερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, δήλωσε ότι «δεν πρέπει να ήταν εύκολη απόφαση» για τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αποσύρει την υποψηφιότητά του.