ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Kρατά το προβάδισμα σε νέα δημοσκόπηση του CNN ο Τραμπ παρά την συσπείρωση των Δημοκρατικών: Προηγείται 49% έναντι 46%

Αδυνατεί να συγκεντρώσει αρκετή υποστήριξη από τους ψηφοφόρους η Καμάλα Χάρις

Kρατά το προβάδισμα σε νέα δημοσκόπηση του CNN ο Τραμπ παρά την συσπείρωση των Δημοκρατικών: Προηγείται 49% έναντι 46%

Μια νέα δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του CNN, που διενεργήθηκε από το SSRS, ο Ντόναλντ Τραμπ λαμβάνει την υποστήριξη του 49% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε εθνικό επίπεδο, ενώ η Κάμαλα Χάρις ακολουθεί με 46%.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη διαδικτυακά στις 22 και 23 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που είχαν συμμετάσχει προηγουμένως σε έρευνες του CNN τον περασμένο Απρίλιο ή τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με τις οποίες ο Τραμπ προηγείτο κατά έξι μονάδες έναντι του Τζο Μπάιντεν.

Την Κάμαλα Χάρις στηρίζει το 95% εκείνων που νωρίτερα δήλωναν ότι στήριζαν τον Μπάιντεν, ενώ ο Τραμπ διατηρεί τη στήριξη του 92% των προηγούμενων υποστηρικτών του.

Όσοι δήλωναν προηγουμένως ότι δε θα υποστήριζαν ούτε τον Μπάιντεν ούτε τον Τραμπ, τώρα μοιράστηκαν με το 30% να στηρίζει την Χάρις και το 27% τον Τραμπ, και τους υπόλοιπους να λένε ότι θα ψήφιζαν κάποιον άλλον ή θα δε θα ψήφιζαν στις φετινές εκλογές.

Μεταξύ των υποστηρικτών του Μπάιντεν στη δημοσκόπηση του CNN τον Ιούνιο, μόλις το 37% είπε ότι η ψήφος τους ήταν κυρίως για να εκφράσουν την υποστήριξη στον πρόεδρο.

Αντίθετα, περίπου τα τρία τέταρτα των υποστηρικτών του Τραμπ (74%) λένε ότι η ψήφος τους είναι για να εκφράσουν την υποστήριξή τους και όχι την αντίθεσή τους στην Κάμαλα Χάρις.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η υποστήριξη του Τραμπ μεταξύ των ισχυρότερων ομάδων του παραμένει σταθερή ακόμη και όταν άλλαξε ο αντίπαλός του: το 67% των λευκών ψηφοφόρων χωρίς πτυχία τον υποστηρίζει έναντι της Χάρις.

Όσον αφορά την στήριξη ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες που ανήκουν, μεταξύ των υποστηρικτών της Χάρις κάτω των 45 ετών, το 43% λέει ότι η ψήφος τους είναι περισσότερο υπέρ της παρά εναντίον του Τραμπ.

Μεταξύ των έγχρωμων ψηφοφόρων που υποστηρίζουν τη Χάρις, το 57% λέει ότι η ψήφος τους είναι περισσότερο υπέρ της παρά κατά του Τραμπ.

Μεταξύ των ψηφοφόρων κάτω των 35 ετών, το 49% δήλωσε τον Απρίλιο ή τον Ιούνιο ότι θα υποστήριζε τον Τραμπ και το 42% τον Μπάιντεν, αλλά τώρα, το 47% υποστηρίζει την Χάρις έναντι του 43% που στηρίζει τον Τραμπ.

Οι ίδιοι μαύροι ψηφοφόροι που το 70% στήριζε τον Μπάιντεν και το 23% τον Τραμπ σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις, τώρα σπάνε σε 78% για την Χάρις και 15% για τον Τραμπ.

Μεταξύ των Ισπανόφωνων ψηφοφόρων, ο Μπάιντεν υστερούσε από τον Τραμπ σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις με ποσοστό 50% έναντι 41%.

Αυτοί οι ίδιοι ψηφοφόροι τώρα χωρίζονται περίπου ισομερώς, 47% στηρίζουν την Χάρις και 45% τον Τραμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι που χωρίζονται σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις σε 47% υπέρ του Τραμπ και 37% υπέρ του Μπάιντεν τώρα το 46% στηρίζει Τραμπ και το 43% την Χάρις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.