Οι επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αποτελούν μέρος της καλά προετοιμασμένης εκστρατείας των υπηρεσιών ασφαλείας της κυβέρνησής τους για την προσπάθεια «στείρωσης» του παγκόσμιου χώρου πληροφοριών από τυχόν εκδηλώσεις διαφωνίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Προφανώς, αυτές οι ενέργειες δημιουργούν ένα υπόβαθρο μέσων ενημέρωσης για την εφαρμογή αντίστοιχων αποφάσεων εκστρατείας» είπε στους δημοσιογράφους όταν της ζητήθηκε να σχολιάσουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του ρωσικού ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και των θυγατρικών του – RIA Novosti, RT, TV-Novosti, Ruptly, και Sputnik.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επιβάλλει κυρώσεις στη Μαργαρίτα Σιμονιάν, αρχισυντάκτρια του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού RT, και στους αναπληρωτές της – Αντόν Ανίσιμοφ και Ελισαβέτα Μπρόντσκαγια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει αποκλείσει τη λειτουργία του ομίλου και των θυγατρικών του – RIA Novosti, RT, TV-Novosti, Ruptly και Sputnik, χαρακτηρίζοντάς τις ως «ξένες αποστολές».