ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μαρεσάλ Λεπέν: «H Meta κλείνει λογαριασμούς δεξιών σε μια πολιτική αυθαίρετης λογοκρισίας»

«Η Big Tech δεν έχει το δικαίωμα να επιλέγει ποιος μπορεί να μιλήσει»,

Μαρεσάλ Λεπέν: «H Meta κλείνει λογαριασμούς δεξιών σε μια πολιτική αυθαίρετης λογοκρισίας»

Η Γαλλίδα πολιτικός Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν κατηγόρησε την Meta ότι «αυθαίρετα ανέστειλε τους δεξιούς λογαριασμούς στο Instagram.

H  Μαρεσάλ κατήγγειλε την αναστολή πέντε λογαριασμών στο Instagram, συμπεριλαμβανομένου αυτού των ομάδων media Frontières και Occidentis, της ένωσης πληροφοριοδοτών ASLA και του λογαριασμού της Alice Cordelier, της προέδρου της φεμινιστικής ομάδας Collective Nemesis.

«Πρόκειται για μια προφανή πολιτική, αυθαίρετη λογοκρισία, απέναντι στην οποία δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί ή παθητικοί», είπε η Μαρεσάλ στο X στις 23 Αυγούστου.

«Με όλους τους εθνικούς και ευρωπαίους βουλευτές μας, ξεκινάμε μια δικαστική υπόθεση κατά του Υπουργού Ψηφιακών Υποθέσεων και του Ευρωπαίου Επιτρόπου», δήλωσε, προσθέτοντας ότι είχε ζητήσει συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Meta France.

Η Μαρεσάλ Λεπέν δεν είναι η μόνη που έχει εκφράσει την ανησυχία της για την αναστολή των λογαριασμών της δεξιάς.

Η ευρωβουλευτής Σάρα Κνάφο και μέλος του κόμματος Reconquête κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ενθαρρύνει αυτά τα μέτρα και περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης.

Έγραψε στο Meta France ζητώντας την άμεση επαναφορά των λογαριασμών που έχουν απαγορευτεί στο Instagram.

Στην επιστολή της κατηγόρησε την πλατφόρμα για φίμωση του πλουραλισμού και της γαλλικής δημόσιας συζήτησης.

«Η Big Tech δεν έχει το δικαίωμα να επιλέγει ποιος μπορεί να μιλήσει», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Knafo υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης εδώ και αρκετό καιρό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.