ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Με στρατιωτικές τιμές καλωσορίσθηκε στη Βαρσοβία από τον Ν.Τουσκ ο Ο.Σολτς (βίντεο)

Γερμανοπολωνικές διαβουλεύσεις για πρώτη φορά μετά το 2018

Με στρατιωτικές τιμές καλωσορίσθηκε στη Βαρσοβία από τον Ν.Τουσκ ο Ο.Σολτς (βίντεο)

Με στρατιωτικές τιμές καλωσορίσθηκε στη Βαρσοβία από τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ για την έναρξη των πρώτων από το 2018 γερμανοπολωνικών κυβερνητικών διαβουλεύσεων ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Ο Σολτς ταξίδεψε στην Πολωνία με 12 υπουργούς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και κρατιδίων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο, οι διαβουλεύσεις αναμένεται να δώσουν «ισχυρή ώθηση» στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Ένα κοινό γερμανοπολωνικό σχέδιο δράσης, που περιλαμβάνει αρκετά προγράμματα, αναμένεται να συμφωνηθεί.

Το Βερολίνο πρόκειται να παρουσιάσει ένα οικονομικό πακέτο για την Πολωνία. Αναμένεται να περιλαμβάνει καταβολές αποζημιώσεων σε εν ζωή θύματα της κατοχής της Πολωνίας από τη ναζιστική Γερμανία, καθώς και γερμανική αρωγή για την άμυνα του ανατολικού σκέλους του ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον χρήματα πρόκειται να διοχετευθούν για την κατασκευή του Γερμανοπολωνικού Οίκου στο Βερολίνο. Στόχος είναι να τιμηθεί η περίπλοκη γερμανοπολωνική ιστορία και η μνήμη της βάναυσης γερμανικής κατοχής στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου (1939-45) και να δημιουργηθεί ένας τόπος μνήμης για τους Πολωνούς που έπεσαν θύματα του πολέμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.