Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Μολδαβίας, Νατάλια Γκαβριλίτσα. «Ήρθε η ώρα να ανακοινώσω την παραίτησή μου», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εάν η κυβέρνησή μας είχε στο εσωτερικό την υποστήριξη που απολαμβάνει από τους εταίρους μας στο εξωτερικό, θα μπορούσαμε να κυβερνήσουμε για περισσότερο χρόνο“, ανέφερε η απερχόμενη πλέον επικεφαλής της μολδαβικής κυβέρνησης.

Η Μολδαβία, πρώην σοβιετική δημοκρατία με ισχυρούς εθνοτικούς δεσμούς με τη γειτονική της Ρουμανία, έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, καθώς μέρους του εδάφους της (Υπερδνειστερία) ελέγχεται από φιλορώσους αποσχιστές, με την υποστήριξη της Ρωσίας.

Η πρωθυπουργία της Γαβριλίτα σημαδεύτηκε από μια μακρά σειρά προβλημάτων. Αυτά περιλαμβάνουν μια οξεία ενεργειακή κρίση, άνοδο του πληθωρισμού και αρκετά δυσάρεστα περιστατικά, όπως πύραυλοι από τον πόλεμο στη γειτονική Ουκρανία που περνούν κατά καιρούς από τον ουρανό της.

Μια νέα κυβέρνηση θα διοριστεί από την Πρόεδρο Μάια Σάντου και στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της Μολδαβίας με 101 έδρες.

Πρόσφατα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τη Δύση ότι σκοπεύει να ενσωματώσει τη Μολδαβία στη Ρουμανία και να εντάξει έτσι το έδαφός της στο NATO.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV