«Δεν θα κριτικάρω» τη συμφωνία διαβεβαίωσε ο Ν.Τραμπ τονίζοντας ότι «είναι καλό που γύρισαν» αλλά οι Ρώσοι «έκαναν μια καταπληκτική δοσοληψία και αυτό δημιουργεί πολύ κακό προηγούμενο είναι μια νίκη για τον Πούτιν» συνέχισε.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε δριμύτατα σήμερα, Παρασκευή 02/08 την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ της Ρωσίας και Δυτικών χωρών, χαρακτηρίζοντάς την «νίκη για τον Πούτιν», σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα το πρωί.

«Οι Ρώσοι πέτυχαν μια καλή δοσοληψία», είπε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία, αναφερόμενος στη συμφωνία για τη μεγαλύτερη ανταλλαγή κρατουμένων από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Μεταξύ των 26 ανθρώπων που ανταλλάγησαν ήταν και ο Αμερικανός δημοσιογράφος της εφημερίδας Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς και εκτός από τον Γκέρσκοβιτς, απελευθερώθηκε και ο πρώην πεζοναύτης Πολ Γουίλαν, που ήταν κρατούμενος στη Ρωσία από τα τέλη του 2018, κατηγορούμενος για κατασκοπεία.

«Πιστεύω ότι είναι θαυμάσιο που γύρισε ο Έβαν. Αλλά αυτές οι συμφωνίες είναι φρικτές, θα οδηγήσουν σε σημαντικό αριθμό απαγωγών», είπε ο Τραμπ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Fox Business.

Ο Τραμπ υποστήριξε επίσης ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, η νέα αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές, «δεν χαίρουν σεβασμού» στη διεθνή σκηνή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!