ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Ν.Τραμπ: «Το μεγαλύτερο λάθος μου ως πρόεδρος είναι που ανέθεσα αξιώματα σε κακούς ή μη αφοσιωμένους ανθρώπους»

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Τραμπ επανέλαβε για μία ακόμη φορά τον ισχυρισμό ότι οι εκλογές του 2020 ήταν «στημένες»

Ν.Τραμπ: «Το μεγαλύτερο λάθος μου ως πρόεδρος είναι που ανέθεσα αξιώματα σε κακούς ή μη αφοσιωμένους ανθρώπους»

Για τρεις ολόκληρες ώρες συνομίλησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Τζο Ρόγκαν στο δημοφιλές podcast του δεύτερου με τίτλο «The Joe Rogan Experience».

Η συζήτηση επεκτάθηκε σε πληθώρα θεμάτων, από το οικονομικό σχέδιο του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου εάν κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και τους ισχυρισμούς του για «στημένη κάλπη» το 2020, μέχρι τις πιθανότητες να υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες και τα λάθη της προηγούμενης θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του από τον Ρόγκαν εάν θεωρεί ότι επέλεξε τα σωστά άτομα για να αναθέσει αξιώματα στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ είπε ότι «το μεγαλύτερο λάθος του» ήταν ότι ανέθεσε αξιώματα σε «κακούς ή μη αφοσιωμένους ανθρώπους». Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στον Τζον Κέλι, πρώην προσωπάρχη στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Τραμπ και στον Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας. Και τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν ασκήσει έντονη κριτική στον Τραμπ, επισημαίνοντας τους κινδύνους εάν εκλεγεί ξανά πρόεδρος. Στην πρόσφατη συνέντευξή του στους New York Times, ο Κέλι χαρακτήρισε τον Τραμπ φασίστα και ισχυρίστηκε ότι δεν έχει κατανόηση του Συντάγματος.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Τραμπ επανέλαβε για μία ακόμη φορά τον ισχυρισμό ότι οι εκλογές του 2020 ήταν «στημένες», ενώ απέφυγε να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση του Ρόγκαν για την παρουσίαση αποδεικτικών στοιχείων.

Η συζήτηση μεταφέρθηκε και στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση, με τον Ρόγκαν να υποστηρίζει ότι «πλέον οι επαναστάτες είναι οι Ρεπουμπλικάνοι» και να αποκαλεί τους συντηρητικούς «punk rock», σε αντίθεση με τους φιλελεύθερους, τους οποίους κατηγόρησε για «προώθηση της λογοκρισίας». Ο Τραμπ συμφώνησε, λέγοντας ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον καταδιώκουν, κάτι που γίνεται μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος θα μπορούσε να είχε στείλει στη φυλακή τη Χίλαρι Κλίντον, χωρίς να παρουσιάσει όμως στοιχεία για το πώς θα μπορούσε να το πετύχει αυτό.

Σε ερώτηση για τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, που υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Τραμπ μετά την απόσυρσή του από την εκλογική κούρσα, ο Ρεπουμπλικανός επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να τον διορίσει στην κυβέρνησή του. Ωστόσο, εξέφρασε κάποιες επιφυλάξεις για τις περιβαλλοντικές θέσεις του Κένεντι σχετικά με την ενέργεια, επισημαίνοντας: «Εκείνος δεν αγαπά το πετρέλαιο. Εγώ το αγαπώ».

Στη συνέχεια, ο Ρόγκαν ρώτησε τον Τραμπ εάν, όταν ήταν πρόεδρος, είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Εκείνος απάντησε ότι δεν πίστευε ποτέ στην ζωή σε άλλους πλανήτης, ωστόσο έπειτα επισήμανε ότι είχε μιλήσει με πολύ «λογικούς» πιλότους, οι οποίοι ανέφεραν ότι είδαν «πολύ παράξενα πράγματα» στον ουρανό. «Δεν υπάρχει λόγο να μην πιστεύει κανείς ότι δεν υπάρχει ζωή στον Άρη και σε όλους αυτούς του πλανήτες», είπε ο Τραμπ, με τον Ρόγκαν να σπεύσει να του επισημάνει ότι ο Άρης έχει εξερευνηθεί εκτενώς και πιθανότατα δεν φιλοξενεί ζωή.

Σύμφωνα με τους New York Times, o Τραμπ εμφανίστηκε στη συνέντευξη να υποστηρίζει την ιδέα της κατάργησης του ομοσπονδιακού φόρου εισοδήματος και επιστροφής σε οικονομικές πολιτικές που υπήρχαν πριν τις αρχές του 20ου αιώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αναφερθήκατε στην ιδέα να αντικατασταθούν οι φόροι εισοδήματος με δασμους; Μιλούσατε σοβαρά γι’ αυτό;» ρώτησε ο Ρόγκαν τον Τραμπ, που αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα στο Fox News την περασμένη Δευτέρα. «Ναι, βέβαια. Γιατί όχι;» απάντησε ο Τραμπ, επαινώντας ξανά τον 25ο πρόεδρο των ΗΠΑ Γουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ, για την δική του οικονομική πολιτική, την οποία θεωρεί πολύ επιτυχημένη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.