Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, Βιατσεσλάβ Βολόντιν, έφτασε στη Νικαράγουα, εκπροσωπώντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στους εορτασμούς για την 45η επέτειο της Επανάστασης των Σαντινίστας.

Ο Βολόντιν θα απευθύνει λόγο στο κοινοβούλιο της Νικαράγουας και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, Γκουστάβο Πόρρας Κορτές.

Κατά την επίσκεψή του, θα συζητηθούν θέματα συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Νικαράγουας και η ανάπτυξη του διακοινοβουλευτικού διαλόγου.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τη ρωσική αποστολή προσγειώθηκε νωρίς το πρωί τοπική ώρα στο διεθνές αεροδρόμιο Augusto C. Sandino. 

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Κρατικής Δούμας, «ο Βολοντίν θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στις τελετουργικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην 45η επέτειο της Λαϊκής Επανάστασης των Σαντινίστας που θα πραγματοποιηθούν στις 19 Ιουλίου στη Μανάγκουα».

«Κατά την επίσκεψη εργασίας του προέδρου της Κρατικής Δούμας θα συζητηθούν θέματα συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Νικαράγουας, καθώς και περαιτέρω ανάπτυξη του διακοινοβουλευτικού διαλόγου» προστίθεται.

«Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας έχει προγραμματιστεί να μιλήσει σε συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης της Νικαράγουας. Μια συνάντηση μεταξύ του Βιάτσεσλαβ Βολοντίν και του Προέδρου της Συνέλευσης Γκουστάβο Πόρρας Κορτές πρόκειται επίσης να πραγματοποιηθεί» ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!