Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την στήριξη της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας κατά του αντισημιτισμού του το βράδυ της Πέμπτης στην Ουάσινγκτον, λέγοντας ότι αν δεν εκλεγεί τον Νοέμβριο, το Ισραήλ θα «εξαλειφθεί».

«Αν δεν κερδίσω αυτές τις εκλογές, και ο εβραϊκός λαός θα ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για το αποτέλεσμα, αν συμβεί αυτό, γιατί με 40%, αυτό σημαίνει ότι το 60% του λαού ψηφίζει τον εχθρό», είπε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια μιας μικρής εκδήλωσης που επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση του αντισημιτισμού με τη δρα Μίριαμ Άντελσον, εξέχουσα δωρήτρια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και χήρα του εκλιπόντος μεγιστάνα του καζίνο Σέλντον Άντελσον. «Με όλα όσα έχω κάνει για το Ισραήλ, έλαβα μόνο το 24% των εβραϊκών ψήφων», είπε ο Τραμπ.

«Οι Δημοκρατικοί σας έχουν καταραστεί», λέει ο Τραμπ

Ο Τραμπ επανέλαβε το σχόλιο σχετικά με τις δημοσκοπήσεις κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, στην Εθνική Σύνοδο Κορυφής του Ισραηλινοαμερικανικού Συμβουλίου, το οποίο έγινε προς τιμήν της συμπλήρωσης ενός έτους από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου που πλησιάζει.

 «Θα πρέπει σκεφτείτε καλά τι θα ψηφίσετε, γιατί θα αντιμετωπίσετε έναν αδιάκοπο, αιματηρό πόλεμο για να επαλειφθεί το εβραϊκό κράτος και να διωχθούν οι Εβραίοι από τους Αγίους Τόπους», είπε ο Τραμπ για τους Εβραίους Αμερικανούς που ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς. Υποστήριξε στην πρώτη του στάση ότι οι Δημοκρατικοί έχουν «αιχμαλωτίσει» ή «καταραστεί» τους Εβραίους ψηφοφόρους.

«Είναι μόνο εξαιτίας της “αιχμαλωσίας” ή της κατάρας των Δημοκρατικών πάνω σας. Δεν μπορείτε να αφήσετε να συμβεί αυτό. Το 40% δεν είναι αποδεκτό, διότι έχουμε να κερδίσουμε τις εκλογές», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ είπε απόψε στην αίθουσα που ήταν γεμάτη από Ισραηλινούς-Αμερικανούς ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει «πλήρη εξόντωση» αν εκλεγεί η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις.

«Οι ρουκέτες θα πέφτουν βροχή από ψηλά», είπε ο Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος αναγνώρισε επίσης τους Ισραηλινούς που εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς, υποσχόμενος να τους «απελευθερώσει» αν κερδίσει την προεδρία τον Νοέμβριο.

Μεταξύ του πλήθους ήταν και μέλη οικογενειών θυμάτων των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Με κάποιο τρόπο θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ προσπαθεί να πλησιάσει τους Εβραίους Αμερικανούς ψηφοφόρους, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν δυσαρεστηθεί με το Δημοκρατικό Κόμμα εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης Μπάιντεν στον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!