ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ της κυβέρνηση Μακρόν λέει ότι το σκληρό αριστερό LFI είναι «κίνδυνος για το έθνος»

Το RN πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία του κερδίζοντας τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών στις 30 Ιουνίου

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ της κυβέρνηση Μακρόν λέει ότι το σκληρό αριστερό LFI είναι «κίνδυνος για το έθνος»

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ παραχώρησε συνέντευξη στο France Inter radio δήλωσε ότι δεν θέλει οι ψηφοφόροι να υποστηρίξουν το αριστερό κόμμα La France Insoumise (LFI).

Μιλώντας την 1η Ιουλίου, δήλωσε ότι δεν θα υποστήριζε κάτι τέτοιο «ακόμη και αν αυτός ήταν ο μόνος τρόπος» για να αποτρέψει τη νίκη ενός υποψηφίου του δεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός (RN) της Μαρίν Λεπέν στις εν εξελίξει βουλευτικές εκλογές.

Ο Λεμέρ χαρακτήρισε το LFI ως «κίνδυνο για το έθνος» σε συνέντευξή του στο France Inter radio.

Ενώ θα ενθάρρυνε τους ψηφοφόρους να εκλέξουν υποψηφίους από άλλα αριστερά κόμματα σε περιφέρειες όπου ένας κεντρώος υποψήφιος αποσύρθηκε, «ποτέ» δεν θα ζητούσε ψήφο για το LFI, το οποίο, όπως είπε, θεωρεί βίαιη, αντιδραστική και αντισημιτική ομάδα.

Το RN πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία του κερδίζοντας τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών στις 30 Ιουνίου.

Παρόλα αυτά, η επίτευξη απόλυτης πλειοψηφίας στην Εθνοσυνέλευση (289 έδρες) θα εξαρτηθεί πιθανότατα από τον σχηματισμό συμμαχιών κατά τις ημέρες που θα προηγηθούν του δεύτερου γύρου στις 7 Ιουλίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε «μια σαφώς δημοκρατική ευρεία ένωση» κατά της Δεξιάς στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Προς το παρόν, ο προεδρικός συνασπισμός ζήτησε από τους υποψηφίους του που ήρθαν τρίτοι στον πρώτο γύρο να αποσυρθούν «υπέρ των υποψηφίων (άλλων κομμάτων) οι οποίοι είναι σε θέση να νικήσουν το RN και με τους οποίους μοιραζόμαστε τα ουσιώδη: Τις αξίες της Δημοκρατίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.