ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο Μ.Μπαρνιέ προειδοποιεί: «Πολύ κρίσιμη η δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας»

Επισήμανε ότι στόχος του είναι «η επαναφορά της Γαλλίας στο δρόμο της ανάπτυξης και η άνοδος του βιοτικού επιπέδου των Γάλλων, των οποίων η φορολογική επιβάρυνση είναι ήδη πολύ μεγάλη»

Ο Μ.Μπαρνιέ προειδοποιεί: «Πολύ κρίσιμη η δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας»

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μισέλ Μπαρνιέ με δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) προειδοποίησε ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας είναι κρίσιμη.

Ο Μπαρνιέ δύο εβδομάδες μετά τον διορισμό του από τον Πρόεδρο Μακρόν συνεχίζει της διαβουλεύσεις του για τον σχηματισμό της πρώτης του κυβέρνησης.

«Η δημοσιονομική κατάσταση που ανακαλύπτω είναι πολύ κρίσιμη. Ζήτησα όλα τα δεδομένα για να έχω μία πλήρη εικόνα. Τα λόγια δεν αρκούν. Χρειάζεται υπευθυνότητα», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι «η επαναφορά της Γαλλίας στο δρόμο της ανάπτυξης και η άνοδος του βιοτικού επιπέδου των Γάλλων, των οποίων η φορολογική επιβάρυνση είναι ήδη πολύ μεγάλη».

Πιθανή η αύξηση φόρων

Ωστόσο παράθυρο για την αύξηση των φόρων άφησε χθες, Τρίτη, το βράδυ ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλρουά ντε Γκαλό, ο οποίος δήλωσε πως, όταν θέτεις ως στόχο την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ ως το 2027, δεν είναι ρεαλιστικό να αποκλείεις οποιαδήποτε αύξηση της φορολόγησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πολιτικό επίπεδο τέλος, ο βουλευτής της αριστεράς και πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης Ερίκ Κοκρέλ, καθώς και ο εισηγητής για τον προϋπολογισμό του 2025 Σαρλ ντε Κουρσόν επισκέφτηκε χθες, Τρίτη, το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ζητώντας πληροφορίες για το σχέδιο προϋπολογισμού του ερχόμενου έτους, το οποίο ελλείψει κυβερνήσεως δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί. Ωστόσο επέστρεψαν άπρακτοι αφού, όπως τους ανακοινώθηκε, δεν υπάρχουν προς το παρόν οριστικά στοιχεία. Την ανάγκη να έχει η Εθνοσυνέλευση όλα τα στοιχεία που απαιτούνται υπογράμμισε η πρόεδρός της Γιαέλ Μπραούν Πιβέ, που πρόσκειται στην παράταξη του Μακρόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.