ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο Ν.Τραμπ επικοινώνησε με τον Β.Ζελένσκι και του υποσχέθηκε να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία αν εκλεγεί

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τον συνεχάρη για την αποδοχή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου

Ο Ν.Τραμπ επικοινώνησε με τον Β.Ζελένσκι και του υποσχέθηκε να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία αν εκλεγεί

Με τον Oυκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του υποσχέθηκε πως εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα βάλει «τέλος στον πόλεμο» μεταξύ Ουκρανία και Ρωσίας.

«Ως ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, θα φέρω την ειρήνη στον κόσμο και θα βάλω τέλος στον πόλεμο που στοίχισε τόσες ζωές», δήλωσε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, επαναλαμβάνοντας την προεκλογική του δέσμευση.

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι της Ουκρανίας και εγώ είχαμε ένα πολύ καλό τηλεφώνημα νωρίτερα σήμερα. Με συνεχάρη για το πολύ επιτυχημένο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών και την αποδοχή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Καταδίκασε την αποτρόπαια απόπειρα δολοφονίας του περασμένου Σαββάτου και στάθηκε στο πνεύμα της Ενότητας των Αμερικανών αυτές τις στιγμές.

Εκτιμώ τον Πρόεδρο Ζελένσκι για την προσέγγισή του γιατί εγώ, ως ο επόμενος Πρόεδρός σας των Ηνωμένων Πολιτειών, θα φέρω ειρήνη στον κόσμο και θα τερματίσω τον πόλεμο που κόστισε τόσες πολλές ζωές και κατέστρεψε αμέτρητες αθώες οικογένειες.

Και οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να συναντηθούν και να διαπραγματευτούν μια συμφωνία που θα τερματίσει τη βία και θα ανοίξει έναν δρόμο προς την ευημερία», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, το προηγούμενο Σάββατο στην Πενσιλβάνια, και τον συνεχάρη για την αποδοχή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Του ευχήθηκα δύναμη και απόλυτη ασφάλεια στο μέλλον», είπε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Χ. «Σημείωσα τη ζωτικής σημασίας δικομματική και διμερή αμερικανική υποστήριξη για την προστασία της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας του έθνους μας».

Πάντως, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι έχει αρνηθεί τον τερματισμό του πολέμου με ένα ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ εάν αυτό δεν προβλέπει επιστροφή των εδαφών που ανήκουν πλέον στην Ρωσία.

Οι Ρώσοι αποκλείεται να επιστρέψουν αυτά τα εδάφη καθώς τα έχουν κερδίσει με αιματηρές απώλειες και ως γνωστόν ότι «κερδίζεται με αίμα επιστρέφεται μόνο με αίμα».

Εάν λοιπόν ο Ζελένσκι τηρήσει αυτό που λέει μετά από μία πιθανή εκλογή Ν.Τραμπ, τότε αυτό θα πρέπει να το κάνει χωρίς την αμερικανική στρατιωτική και οικονομική βοήθεια.

Πιθανότατα να συνεχιστεί η βοήθεια αυτή από την ΕΕ με την μορφή που έχει σήμερα καθώς η επανεκλεγείσα πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υποσχέθηκε ότι θα μετατρέψει την ΕΕ σε μία ενιαία αμυντική ζώνη που θα στηρίζει την Ουκραννία… εσαεί.

Προφανώς τα πολιτικά συστήματα που πρόσκεινται στην ομάδα του Νταβός θα συνεχίσουν την ίδια πρακτική ενάντια στην Ρωσία με την προοπτική ότι κάποτε θα τελειώσει η τετραετία Τραμπ.

Όμως η επιλογή του Τ.Βανς από τον Ν.Τραμπ ως υποψηφίου αντιπροέδρου δεν ήταν καθόλου τυχαία καθώς ο συγκεκριμένος έχει τις ίδιες απόψεις με τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο.

Ήδη από τώρα θεωρείται ως ο διάδοχος του Ν.Τραμπ και ο επόμενος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τις εκλογές του 2028.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.