Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ προηγείται του νυν προέδρου Τ.Μπάιντεν στις 5 από τις 6 Πολιτείες-«κλειδιά», σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από τους New York Times σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο της Σιένα.

Σε παναμερικανικό επίπεδο η διαφορά φτάνει τις 10 μονάδες!

">

«Ο Τ.Μπάιντεν χάνει από τον Ν.Τραμπ, τον πιο πιθανό Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, με 3% έως 10% στην Αριζόνα, τη Τζόρτζια, το Μίσιγκαν, τη Νεβάδα και την Πενσυλβάνια. Ο Τ.Μπάιντεν προηγείται του Ν.Τραμπ μόνο στο Ουισκόνσιν – κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες» γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη τα αποτελέσματα της μελέτης.

Η δημοσίευση αποκαλεί αυτές τις πολιτείες βασικές για τον προσδιορισμό του νικητή της προεδρικής κούρσας του 2024: Έχουν τους περισσότερους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και το επίπεδο δημοτικότητας των υποψηφίων και από τα δύο μεγάλα κόμματα είναι περίπου το ίδιο.

Σύμφωνα με τους New York Times το 59% των ψηφοφόρων εμπιστεύονται τον Ν.Τραμπ περισσότερο από τον Τ.Μπάιντεν όσον αφορά στην οικονομία.

Οι ψηφοφόροι προτιμούν επίσης τον Ν.Τραμπ για θέματα μετανάστευσης, εθνικής ασφάλειας και επίλυσης της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 71% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο Τ.Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος για να είναι αποτελεσματικός πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντιθέτως μόνο το 19% των υποστηρικτών του 77χρονου Ν.Τραμπ και το 39% το εκλογικό σώμα στο σύνολό του τον θεωρεί πολύ μεγάλο για να είναι στη διακυβέρνηση της χώρας».