Ο Βρετανός πολιτικός και επικεφαλής του Reform που φλερτάρει πλέον σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στην δεύτερη θέση των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος, έδωσε στην δημοσιότητα το κυβερνητικό του μανιφέστο.
Ο τίτλος που έδωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ στο κυβερνητικό του πρόγραμμα, είναι Συμβόλαιο με το Λαό. Αυτό τα λέει όλα.
Το Μανιφέστο Φάρατζ βασίζεται σε μεταρρυθμίσεις στους ακόλουθους πυλώνες διαχείρισης των εθνικών θεμάτων, της δημόσιας διοίκησης, της οικονομίας και της κοινωνίας και της εξωτερικής πολιτικής:
Οι θέσεις του Νάιτζελ Φάρατζ και οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις σε κάθε τομέα, αναλυτικά:
Υπόσχεται να απαλλάξει δύο εκατομμύρια εργαζομένους πρώτης γραμμής στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της κοινωνικής περίθαλψης από τον βασικό συντελεστή φόρου εισοδήματος για τρία χρόνια ως μέρος μιας ώθησης για τη διατήρηση του υπάρχοντος προσωπικού και τη διασφάλιση της επιστροφής του πρώην προσωπικού.
Οι ασθενείς του ΕΣΥ θα λαμβάνουν ένα κουπόνι για πλήρως χρηματοδοτούμενη ιδιωτική θεραπεία εάν δεν μπορούν να δουν γιατρό εντός τριών ημερών, σύμβουλο εντός τριών εβδομάδων ή να υποβληθούν σε επέμβαση σε εννέα εβδομάδες.
Φορολογική ελάφρυνση 20% θα εισαχθεί σε όλες τις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και ασφάλισης, με περισσότερους ιδιωτικούς παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που χρησιμοποιούνται από το ΕΣΥ για να μειώσουν τους αριθμούς των λιστών αναμονής.
Η μεταρρύθμιση θα διεξαγάγει επίσης μια δημόσια έρευνα τόσο για τους υπερβολικούς θανάτους όσο και για τις βλάβες από το εμβόλιο Covid, αφού τα στοιχεία από την υπηρεσία επιτήρησης των στατιστικών έδειξαν ότι χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν το 2023 από ό,τι αναμενόταν. Οι κυβερνητικοί σύμβουλοι υγείας είπαν ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έσωσαν αμέτρητες ζωές και συνιστώνται σε ευάλωτα άτομα, μια άποψη που υποστηρίζεται από πολλούς ανεξάρτητους επιστήμονες.
Ο Φάρατζ υπολογίζει ότι το σχέδιό για την υγειονομική περίθαλψη θα κοστίζει 15 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως για δύο χρόνια, χρηματοδοτούμενο από την αναδιοργάνωση του χρέους της Τράπεζας της Αγγλίας μέσω ποσοτικής χαλάρωσης σε ομόλογα 75 ετών. Η Τράπεζα της Αγγλίας δεν θα πληρώνει πλέον τόκους στα αποθεματικά ποσοτικής χαλάρωσης για τις εμπορικές τράπεζες, κάτι που σύμφωνα με την Reform, την Παράταξη του Νάιτζελ Φάρατζ, θα εξοικονομεί δισεκατομμύρια.
Όλα τα ιδιωτικά συμβόλαια του ΕΣΥ θα επανεξεταστούν ως μέρος μιας προσπάθειας «περικοπής των δαπανών, της γραφειοκρατίας και των περιττών διαχειριστών».
Στην πρώτη επτακομματική τηλεοπτική συζήτηση στις 7 Ιουνίου, ο ηγέτης του κόμματος κ. Φάρατζ πρότεινε το Ηνωμένο Βασίλειο να υιοθετήσει ένα γαλλικού τύπου σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.
Είπε ότι στη Γαλλία «όσοι μπορούν να το αντέξουν οικονομικά μέσω των φόρων τους πληρώνουν σε ένα ασφαλιστικό σύστημα», ενώ «όσοι δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, δεν πληρώνουν, άρα είναι προς το αμοιβαίο όφελος όλων».
Στη Γαλλία, όλοι οι κάτοικοι πρέπει να έχουν κάποια μορφή ασφάλισης υγείας, είτε κρατική είτε ιδιωτική. Το κρατικό σύστημα καλύπτει όλους ανεξαρτήτως εισοδήματος ή κατάστασης απασχόλησης, με την υγειονομική περίθαλψη να χρηματοδοτείται εν μέρει από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.
Αύξηση του κατώτατου ορίου φόρου εισοδήματος (αύξηση αφορολόγητου)
Τέλος στο χαρτόσημο για ακίνητα κάτω των 750.000 £
Καταργείται ο φόρος κληρονομιάς για κτήματα αξίας κάτω των 2 εκατομμυρίων λιρών
Κατάργηση ΦΠΑ στους λογαριασμούς ενέργειας
Μείωση στις κρατικές δαπάνες
Μείωση στο μισό του προϋπολογισμού για βοήθεια σε τρίτες χώρες
Η φορολογική επιβάρυνση έχει γίνει μια από τις βασικές γραμμές επίθεσης της Παρατάξεις Φάρατζ. Μια μεταρρύθμιση στον απόηχο των αυξήσεων φόρων υπό τους Συντηρητικούς που είδαν τη συνολική επιβάρυνση να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η μεταρρύθμιση θα αυξήσει το ελάχιστο όριο φόρου εισοδήματος από £12.571 σε £20.000, απαλλάσσοντας έξι εκατομμύρια ανθρώπους από την υποχρέωση να πληρώσουν φόρο εισοδήματος, ενώ θα αυξήσει το υψηλότερο όριο του συντελεστή φορολόγησης από περίπου £50.000 σε £70.000.
Το τέλος χαρτοσήμου θα καταργηθεί για ακίνητα αξίας μικρότερης των 750.000 λιρών – τρεις φορές το τρέχον όριο των 250.000 λιρών – και ο φόρος κληρονομιάς θα «καταργηθεί» για όλα τα ακίνητα αξίας κάτω των 2 εκατομμυρίων λιρών. Επί του παρόντος, εξαιρούνται μόνο κτήματα αξίας μικρότερης από 325.000 £.
Θα καταργήσει τον ΦΠΑ στους λογαριασμούς ενέργειας, εξοικονομώντας για τα νοικοκυριά 100 εκ. £ ετησίως, ενώ θα μειώσει το φόρο καυσίμων κατά 20 πένες ανά λίτρο και θα μειώσει τον ΦΠΑ από 20% σε 18%. Υπολογίζει ότι αυτά τα μέτρα θα εξοικονομήσουν 240 £ ανά οδηγό και 300 £ ανά νοικοκυριό ετησίως.
Οι κρατικές δαπάνες θα μειωθούν κατά 5%.
Η Reform λέει ότι θα εξοικονομήσει 6 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως μειώνοντας στο μισό τον προϋπολογισμό της βοήθειας σε τρίτες χώρες.
Μείωση στον εταιρικό φόρο
Ελάχιστα δυνατά Επιτόκια για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
Αύξηση του ορίου ΦΠΑ
Η Reform είπε ότι θα μειώσει τον κύριο εταιρικό φορολογικό συντελεστή από 25% σε 20% και θα αυξήσει το όριο για την πληρωμή του φόρου από 50.000 £ σε 100.000 £.
Οι υπόλοιπες προτάσεις της για την οικονομία περιλαμβάνουν την κατάργηση των κανόνων – κανονισμών IR35 που εισήγαγαν οι Συντηρητικοί τα τελευταία χρόνια για να διέπουν την εργασία εκτός μισθοδοσίας.
Οι επιχειρηματικές τιμές θα καταργηθούν για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ο έκτακτος φόρος στα e-shop (που στοχεύει κυρίως στην Amazon), στο 3%, αποσκοπεί στη «δημιουργία δικαιότερων όρων ανταγωνισμού» για τις μεγάλες επιχειρήσεις έναντι των διαδικτυακών ανταγωνιστών.
Το όριο του ΦΠΑ θα αυξηθεί στις 120.000 £ για να «απαλλαγούν οι μικροί επιχειρηματίες από τη γραφειοκρατία».
Η Reform επιμένει πως «όλοι μας νοιαζόμαστε για το περιβάλλον» και υποσχέθηκε να επιτύχει καθαρότερο αέρα με «στρατηγικό, προσιτό τρόπο».
Θα εθνικοποιήσει το 50% των βασικών εταιρειών κοινής ωφέλειας, όπως οι γίγαντες της ενέργειας και του νερού, «για να αποτρέψει την καταστροφή των καταναλωτών».
Νέες κατοικίες σε αραιοκατοικημένες τοποθεσίες θα παρακολουθούνται γρήγορα ως μέρος των σαρωτικών μεταρρυθμίσεων στο σύστημα σχεδιασμού, με ιδιαίτερη έμφαση στα νέα σπίτια στο Βορρά, καθώς και στις παράκτιες περιοχές.
Η μεταρρύθμιση θα αυξήσει τον γεωργικό προϋπολογισμό στα 3 δισεκατομμύρια λίρες, με τους νέους να ενθαρρύνονται να ασχολούνται με τη γεωργία και να τερματίζονται όλες οι γεωργικές επιδοτήσεις που σχετίζονται με το κλίμα. Το κυνήγι και η σκοποβολή θα προστατεύονται με το σκεπτικό ότι «ενισχύουν τις αγροτικές θέσεις εργασίας, τις κοινότητες και τις τοπικές οικονομίες».
Η επεξεργασία ψαριών στο Ηνωμένο Βασίλειο θα επιδοτηθεί, ένα παράκτιο ταμείο παρόμοιο με κρατικό επενδυτικό ταμείο θα δημιουργηθεί και οι ξένες «υπερτράτες» θα απαγορευθούν στα ύδατα του ΗΒ.
Η καθαρή πυρηνική ενέργεια θα επιταχυνθεί επίσης μέσω της χρήσης νέων μικρών, αρθρωτών αντιδραστήρων, που κατασκευάζονται στη Βρετανία, ενώ η εγχώρια εξόρυξη λιθίου θα αυξηθεί για να μειώσει την εξάρτηση στο εξωτερικό από τις ηλεκτρικές μπαταρίες. Θα καταργηθούν ετήσιες επιδοτήσεις 10 δισεκατομμυρίων λιρών για την πράσινη ενέργεια.
Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής πολιτικής της Reform αναφέρει: «Όλοι θέλουμε η τεχνολογία να μας υπηρετεί. Αλλά το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι το λάθος μέτρο, τη λάθος στιγμή, στο λάθος χρονικό πλαίσιο. Η εμμονή του Westminster με το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα βλάπτει την καθημερινότητα… Κοστίζει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και αυξάνει τον πληθωρισμό».
Η μεταρρύθμιση θα απαιτήσει από τα πανεπιστήμια να παρέχουν διετή μαθήματα για να μειώσουν το χρέος των φοιτητών και να επιτρέψουν στους πτυχιούχους να εισέλθουν νωρίτερα στο εργατικό δυναμικό. Οι τόκοι στα φοιτητικά δάνεια θα καταργηθούν για να σταματήσουν οι φοιτητές να καθίστανται υπόδουλοι του χρέους.
Τις πρώτες 100 ημέρες στην εξουσία ο Φάρατζ θα καταπολεμήσει την «ιδεολογία της Woke ατζέντας» στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, απαγορεύοντας τη διδασκαλία της αμφισβητούμενης ιδεολογίας του φύλου και της κριτικής θεωρίας των φυλών στα σχολεία, με τα παιδιά να διδάσκονται «υπάρχουν δύο φύλα».
Οποιαδήποτε πανεπιστήμια «επιτρέπουν την πολιτική προκατάληψη ή ακυρώνουν τον πολιτισμό» θα αντιμετωπίζουν «βαριά» πρόστιμα.
Τα ιδιωτικά σχολεία θα επωφεληθούν από φορολογική ελάφρυνση 20% σε μια προσπάθεια να άρουν την πίεση από τα κρατικά σχολεία και να «βελτιώσουν την εκπαίδευση για όλους». Το κόμμα έχει επίσης δεσμευτεί να καταπολεμήσει τη σχεδιαζόμενη φορολογική επιδρομή των Εργατικών στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Η μεταρρύθμιση θα έδινε μεγαλύτερη έμφαση στις δεξιότητες ζωής προσθέτοντας μαθήματα Οικιακής Οικονομίας και μαθήματα σχετικά με τους κινδύνους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο εθνικό πρόγραμμα σπουδών. Θα επιδιώξει να αυξήσει τα τεχνικά μαθήματα και τις θέσεις μαθητείας, ιδίως στον τομέα της πληροφορικής, των κατασκευών και της μηχανικής.
Ο αριθμός των μονάδων παραπομπής μαθητών για βίαιους ή ενοχλητικούς μαθητές θα διπλασιαστεί «ώστε τα σχολεία να μπορούν να λειτουργούν με ασφάλεια» υποστηρίζοντας παράλληλα τα ευάλωτα παιδιά. Τα smartphone και η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα απαγορευθούν στα σχολεία για μαθητές κάτω των 16 ετών.
Η Reform θα αναθεωρήσει το σχολικό πρόγραμμα για να το κάνει πιο «πατριωτικό». Το μανιφέστο αναφέρει: «Οποιαδήποτε διδασκαλία σχετικά με μια περίοδο ή παράδειγμα βρετανικού ή ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού ή σκλαβιάς πρέπει να συνδυαστεί με τη διδασκαλία μιας μη ευρωπαϊκής εμφάνισης του ίδιου για να διασφαλιστεί η ισορροπία».
Η μεταρρύθμιση θα αναθεωρήσει τη διαδικασία στρατιωτικών προμηθειών ως μία από τις αμυντικές της προτεραιότητες, ενώ θα υπόσχεται επίσης να επενδύσει στον «σωστό εξοπλισμό και στέγαση» του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Θα αναβαθμίσει το υπάρχον Γραφείο Υποθέσεων Βετεράνων σε ένα πλήρως ανεπτυγμένο Τμήμα Υποθέσεων Βετεράνων, το οποίο θα λάμβανε χρηματοδότηση 1 δισεκατομμυρίου λιρών ετησίως.
Οι στρατιώτες και οι βετεράνοι θα δικαιούνται δωρεάν εκπαίδευση κατά τη διάρκεια και μετά τη θητεία τους, με τη Reform να λέει ότι αυτό είναι «ζωτικό για να διασφαλιστεί η επιτυχής επιστροφή στην πολιτική ζωή».
Ο βασικός μισθός θα αυξηθεί σε όλες τις δυνάμεις, με το μανιφέστο να προσθέτει: «Είναι απαράδεκτο ένας στρατιώτης να αμείβεται λιγότερο από έναν εργάτη της Amazon».
Το νέο νομοσχέδιο για τη δικαιοσύνη των Ενόπλων Δυνάμεων θα προστατεύει το υπηρετικό στρατιωτικό προσωπικό στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό από τους δικηγόρους του αστικού δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ θα δημιουργεί επίσης έναν νέο θεσμό των ενόπλων δυνάμεων για την ταχεία παρακολούθηση των καταγγελιών σχετικά με τη στρατιωτική στέγαση και την πρόνοια των βετεράνων.
Οι αμυντικές δαπάνες, οι οποίες επί του παρόντος βρίσκονται σε καλό δρόμο για να φτάσουν το 2,25% το 2025, θα αυξηθούν στο 2,5% έως το 2027 πριν αυξηθούν στο 3% έως το 2030.
Το μανιφέστο αναφέρει επίσης ότι η Reform θα στρατολογήσει 30.000 νέους στρατιώτες πλήρους απασχόλησης για τον Στρατό.
Το κόμμα του Φάρατζ θέλει να επαναφέρει 2 εκατομμύρια ανθρώπους στην εργασία και θα ξεκινήσει μια ευρεία καταστολή για την πρόνοια για να το πετύχει, με μια πολιτικη ώθησης για την επιστροφή ανέργων στην αγορά εργασίας που δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε άτομα ηλικίας 16 έως 34 ετών.
Τα επιδόματα για όσους αναζητούν εργασία θα αποσυρθούν είτε μετά από τέσσερις μήνες ανεργίας είτε μετά από απόρριψη δύο προσφορών εργασίας.
Η αξιολόγηση για την πληρωμή επιδομάτων θα πρέπει να πραγματοποιείται πρόσωπο με πρόσωπο για να οικοδομηθούν σχέσεις και να οδηγηθούν οι άνθρωποι στην εργασία τους, ενώ οι ιατρικές αξιολογήσεις για όσους λαμβάνουν παροχές θα πρέπει να πραγματοποιούνται ανεξάρτητα.
Μια νέα επιτροπή για την αντιμετώπιση της κοινωνικής μέριμνας είναι μια από τις «κρίσιμες μεταρρυθμίσεις» στο σύστημα κοινωνικής φροντίδας που επιδιώκει να προσφέρει το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ τις πρώτες 100 ημέρες μετά τις εκλογές. Ένα νομικό κενό που επιτρέπει στους μεγαλύτερους παρόχους οίκων φροντίδας να αποφεύγουν τους φόρους μέσω υπεράκτιων δομών θα κλείσει.
Η Reform θέλει να βελτιώσει το αποταμιευτικό και συνταξιοδοτικό σύστημα μακροπρόθεσμα για να το κάνει «πολύ καλύτερο και φθηνότερο, από πολύ μικρότερη ηλικία», αναφέροντας την Αυστραλία ως πρότυπο.
Ο Φάρατζ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι «επιεικής απέναντι στο έγκλημα» και παρουσιάζει μια εικόνα «αποτυχημένης» αστυνομικής ηγεσίας, επικαλούμενη μια κατάρρευση των ποσοστών εξιχνίασης εγκλημάτων σε μόλις 5%.
Οι άμεσοι στόχοι του προγράμματος «νόμου και τάξης» περιλαμβάνουν την αύξηση του αριθμού των αστυνομικών που θα οδηγήσουν σε πρόσληψη 40.000 νέων αστυνομικών κατά τη διάρκεια του πενταετούς κυβερνητικού προγράμματος.
Η αστυνόμευση «μηδενικής ανοχής», για την οποία το κόμμα του είπε ότι είχε επιτυχία στη Νέα Υόρκη, θα σήμαινε ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνταν με ποινές φυλάκισης για όλα τα βίαια εγκλήματα και την κατοχή μαχαιριού. Θα νομοθετηθεί ένα νέο αδίκημα για περιπτώσεις κατοχής ναρκωτικών που θα οδηγεί σε βαριά πρόστιμα, ενώ η αστυνόμευση της γειτονιάς, οι πεζές περιπολίες και οι συνεχείς, τυχαίοι έλεγχοι θα επεκταθούν σε μεγάλο βαθμό, με τη Reform να χαιρετίζει ως «αποδεδειγμένο αποτρεπτικό παράγοντα για τις επιθέσεις με μαχαίρι» που έχουν εξελιχθεί στη μάστιγα της Μεγάλης Βρετανίας.
Οι διοικητές της αστυνομίας θα επανεξεταστούν και, όπου χρειάζεται, θα αντικατασταθούν, με «ισχυρή προτίμηση» στους βετεράνους του στρατού.
Όλοι οι ρόλοι και οι κανονισμοί περί «διαφορετικότητας, ισότητας και ένταξης» θα καταργηθούν σε μια προσπάθεια να σταματήσει αυτό που ο Φάρατζ χαρακτηρίζει ως «αστυνόμευση δύο επιπέδων».
Οι πολιτικοί Επίτροποι της Αστυνομίας είτε θα καταργηθούν είτε θα μεταρρυθμιστούν: «ή θα έχουν την εξουσία να κάνουν μια πραγματική αλλαγή ή θα πρέπει να φύγουν» – και η εισαγωγή του προτύπου πτυχίου θα αντικατασταθεί με εισαγωγικές εξετάσεις, ενώ οι αξιωματικοί θα πρέπει να συμπληρώσουν δύο χρόνια δοκιμαστικής περιόδου.
Οι βίαιοι παραβάτες θα τιμωρούνται με αυτόματη ισόβια κάθειρξη.
Ο ορισμός του εγκλήματος μίσους θα αλλάξει προκειμένου να απαιτούνται «κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία», οι πορείες υπέρ της Παλαιστίνης θα απαγορευθούν χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες εξουσίες, θα δημιουργηθούν 10.000 νέοι χώροι κράτησης και θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος για την αντιμετώπιση του εγκλήματος αλλοδαπών συμμοριών.
Οι νεαροί παραβάτες, εν τω μεταξύ, θα μεταφέρονται στρατόπεδα εκπαίδευσης υψηλής έντασης που θα άνοιγαν ξανά για να προσφέρουν «βασική εκπαίδευση, κατάρτιση και αξίες… Αυτό το μοντέλο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ».
Η Reform UK θέλει επίσης να περιορίσει τα κουρεία που λειτουργούν μόνο με μετρητά, τα οποία το κόμμα ισχυρίζεται ότι αποτελούν μέτωπο για ξέπλυμα χρήματος, αφού ειδικοί και ανώτερα στελέχη του κλάδου προειδοποίησαν ότι ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες και υπονομεύουν τους έντιμους επαγγελματίες στις κοινότητες.
Το μανιφέστο του Reform αναφέρει ότι το «έγκλημα ξένων συμμοριών» ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος του οργανωμένου εγκλήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο με κόστος 37 δισεκατομμυρίων λιρών ετησίως, προσθέτοντας: «Αυτό περιλαμβάνει ναρκωτικά, εμπορία ανθρώπων και ξέπλυμα χρήματος μέσω κουρείων, πλυντηρίων αυτοκινήτων και συνεργείων».
Το κόμμα έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει ότι θα υπάρχουν περισσότεροι αστυνομικοί στις τοπικές κοινότητες και θα επιβάλει υψηλότερα πρότυπα φυσικής κατάστασης στην αστυνομία.
Έχει επίσης αποκαλύψει σχέδια για απέλαση ανηλίκων παραβατών που έχουν διπλή υπηκοότητα.
Το κόμμα έχει δεσμευτεί να εισαγάγει έναν φόρο μετανάστευσης που θα αναγκάζει τους εργοδότες να πληρώνουν αυξημένο συντελεστή Εθνικής Ασφάλισης 20% για κάθε ξένο εργαζόμενο, σε σύγκριση με το τρέχον ποσοστό 13,8 για το εγχώριο προσωπικό.
Ο φόρος θα δώσει κίνητρα στις εταιρείες να προσλαμβάνουν Βρετανούς εργάτες αντί για φθηνότερο ξένο εργατικό δυναμικό.
Το κόμμα είπε επίσης ότι θα τερματίσει την παράνομη μετανάστευση και θα μειώσει σημαντικά τη νόμιμη μετανάστευση αποχωρώντας από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ), εισάγοντας μια ποσόστωση μετανάστευσης «one in, one out».
Κάθε «μη ουσιαστική» μετανάστευση θα παγώσει εντός εβδομάδων. Η παράνομη μετανάστευση θα θεωρείται απειλή για την εθνική ασφάλεια, οι μετανάστες θα παραλαμβάνονταν από τις βάρκες και θα οδηγούνταν πίσω στη Γαλλία και το Υπουργείο Εσωτερικών θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από ένα νέο Υπουργείο Μετανάστευσης.
Οι αλλοδαποί εγκληματίες θα απελαύνονταν αμέσως μετά τη λήξη της ποινής φυλάκισής τους και την αφαίρεση της υπηκοότητας από μετανάστες που διαπράττουν «σημαντικά» εγκλήματα.
Ένας προτεινόμενος περιορισμός της φοιτητικής βίζας και των εξαρτώμενων από αυτή έχει σχεδιαστεί για να σημαίνει ότι μόνο φοιτητές με βασικές δεξιότητες μπορούν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μόλις τελειώσουν οι σπουδές τους.
Σύμφωνα με τα σχέδια της Μεταρρύθμισης, θα επιβληθούν «σημαντικές» κυρώσεις σε εταιρείες που χρησιμοποιούν παράνομη εργασία.
Το μανιφέστο περιλαμβάνει επίσης απαγόρευση στους νεοαφιχθέντες μετανάστες να λαμβάνουν επιδόματα. Δηλώνει: «Θα επιβάλουμε μια απαίτηση 5ετούς διαμονής και απασχόλησης για να δικαιούνται τυχόν παροχές στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Επαναδιαπραγμάτευση εμπορικής συμφωνίας για το Brexit
Το μανιφέστο της μεταρρύθμισης περιλαμβάνει μια δέσμευση για την κατάργηση όλων των 6.700 νόμων της ΕΕ που εξακολουθούν να ισχύουν για το βρετανικό καταστατικό.
Το κόμμα λέει ότι αυτό απαιτείται επειδή οι κανόνες του ΗΒ για τις κρατικές ενισχύσεις, τον ανταγωνισμό, την απασχόληση και το περιβάλλον εξακολουθούν να προέρχονται ουσιαστικά από τις Βρυξέλλες.
Δεσμεύεται επίσης να καταρρίψει το πλαίσιο του Windsor, τη συμφωνία που συνήφθη μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ για να αποφευχθεί το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, που άφησε την τελευταία στην ενιαία αγορά της ΕΕ. «Είναι απαράδεκτο οι Βρετανοί πολίτες στη Βόρεια Ιρλανδία να διέπονται από τους νόμους της ΕΕ», σύμφωνα με το μανιφέστο Φάρατζ.
Η Reform λέει ότι θα προετοιμαστεί επίσης για συνομιλίες με τις Βρυξέλλες σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση ολόκληρης της εμπορικής συμφωνίας για το Brexit, η οποία λέει ότι έχει αφήσει τη Βρετανία δεμένη με τους κανόνες της ΕΕ και «μας κρατά πίσω».
Επίδομα γάμου για εισόδημα έως 25.000 £
Το σύστημα παροχών «Frontload» επιτρέπει στις μητέρες να μένουν στο σπίτι
Προώθηση της ανάπτυξης smartphone φιλικών προς τα παιδιά
Έρευνα για τις επιβλαβείς συνέπειες σε παιδιά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Η Reform έχει αποκαλύψει μια σειρά φιλικών προς την οικογένεια πολιτικών φορολογίας και δαπανών που έχουν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν το γάμο και την απόκτηση παιδιών.
Περιλαμβάνουν ένα επίδομα φόρου γάμου 25%, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει φόρος εισοδήματος στις πρώτες 25.000 λίρες εισοδήματος και για τους δύο συζύγους.
Το κόμμα θέλει επίσης να «εμποτίσει» το σύστημα παροχών για παιδιά ηλικίας ενός έως τεσσάρων ετών, ώστε περισσότεροι γονείς να μπορούν να επιλέξουν να μείνουν στο σπίτι.
Η Reform λέει ότι θα προωθήσει επίσης την ανάπτυξη smartphone φιλικών προς τα παιδιά, τα οποία περιορίζονται στην κατοχή μόνο συγκεκριμένων εφαρμογών, για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προβλημάτων ψυχικής υγείας μεταξύ των νέων.
Θα ξεκινήσει επίσης μια έρευνα για τις βλαβερές συνέπειες από την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και για την καταδίωξη διαδικτυακών γίγαντων που προωθούν την «αβάσιμη τρανς ιδεολογία και τη διχαστική κριτική φυλετική θεωρία».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.