Η Ισπανία σκοπεύει να διευκολύνει την εγκατάσταση των μεταναστών(σ.σ. παράνομων) που έρχονται σε αυτήν, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος χαρακτήρισε τη μετανάστευση ισχυρό εργαλείο για την προστασία της ευημερίας.

«Η Ισπανία πρέπει να επιλέξει μεταξύ του να είναι μια ανοιχτή χώρα που θα αποκτήσει ευημερία ή μια κλειστή, φτωχή χώρα», δήλωσε ο Σάντσεθ στο ισπανικό κοινοβούλιο την Τετάρτη. «Είναι τόσο απλό».

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Σάντσεθ περιέγραψε τη μετανάστευση όχι μόνο ως ζήτημα ανθρωπιάς, αλλά και ως το μόνο ρεαλιστικό μέσο για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη διατήρηση του κράτους πρόνοιας σε μια χώρα όπου το ποσοστό γεννήσεων είναι από τα χαμηλότερα στην ΕΕ.

«Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, η μετανάστευση υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους μοχλούς ανάπτυξης των εθνών, ενώ το μίσος και η ξενοφοβία ήταν -και συνεχίζουν να είναι- ο μεγαλύτερος καταστροφέας των εθνών», είπε. «Το κλειδί είναι η σωστή διαχείρισή της».

Λογικά ήταν ευημερία το ότι ένας 31χρονος παράνομος αλλοδαπός από το Εκουαδόρ χαστούκισε χωρίς λόγο ένα παιδί ενός έτους στη Βαρκελώνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!