ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ανατροπή στο εκλογικό σκηνικό των ΗΠΑ υπέρ Τραμπ: Ο Ρ.Κένεντι που στις δημοσκοπήσεις ελάμβανε 5% αποσύρεται υπέρ των Ρεπουμπλικανών!

Παραιτήθηκε ήδη της υποψηφιότητάς του και το βράδυ απευθύνεται με διάγγελμα στον αμερικανικό λαό

Ανατροπή στο εκλογικό σκηνικό των ΗΠΑ υπέρ Τραμπ: Ο Ρ.Κένεντι που στις δημοσκοπήσεις ελάμβανε 5% αποσύρεται υπέρ των Ρεπουμπλικανών!

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 10:20): Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, αποσύρθηκε σήμερα επισήμως από την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου καταθέτοντας τα απαραίτητα έγγραφα όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της πολιτειακής κυβέρνησης της Αριζόνα Έιντριαν Φόντες.

Η αποχώρηση ανακοινώνεται ενώ ο Κένεντι θα απευθυνθεί προς το έθνος σήμερα στην Αριζόνα όπου θα δηλώσει την υποστήριξη του στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ν.Τραμπ.

Πρόκειται για μία πολιτική κίνηση υψίστης σημασίας που ευνοεί στον μέγιστο βαθμό το Ν.Τραμπ αφού ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ αντλούσε ψήφους από την εκλογική «δεξαμενή» του πρώην Αμερικανού προέδρου καθώς οι απόψεις τους και η πολιτική τους στάση συμπίπτουν σχεδόν ολοκληρωτικά.

Να υπενθυμιστεί ότι με βάση το μέσο όρο των δημοσκοπήσεων ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ αποσπούσε 5-6% από το σύνολο των Αμερικανών ψηφοφόρων.

Σε αυτούς δεν υπάρχει ούτε ένας κυριολεκτικά που θα επέλεγε να ψηφίσει Καμάλα Χάρις, την οποία θεωρούν κομμουνίστρια.

Η επιτροπή πολιτικής δράσης (super PAC) που υποστηρίζει τον Κένεντι δήλωσε την Τετάρτη στο Ρόιτερς ότι ο υποψήφιος θέλει μια συμφωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ, βάσει της οποίας να υποστηρίξει τον ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του με αντάλλαγμα μια θέση σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση Τραμπ.

Ο Τραμπ είπε αυτή την εβδομάδα στο CNN ότι είναι «σίγουρα ανοικτός» στην προοπτική να διαδραματίσει ο Κένεντι κάποιο ρόλο στην κυβέρνησή του, αν ο ανεξάρτητος υποψήφιος αποσυρθεί από την κούρσα και τον υποστηρίξει.

Ο Κένεντι, η υποψήφια στο ψηφοδέλτιό του για την αντιπροεδρία Νικόλ Σάναχαν και 11 από τους προεδρικούς εκλέκτορές του εξέδωσαν ανακοίνωση για την εθελουσία αποχώρησή τους, ανέφερε ο Φόντες σε καταχώρισή του στο X.

Η προεκλογική εκστρατεία του Κένεντι δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Ο Κένεντι, 70 ετών, γιος του εκλιπόντος πολιτικού του Δημοκρατικού Κόμματος και υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ρόμπερτ Φ. Κένεντι και ανεψιός του εκλιπόντος προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, είχε αρχίσει την προεδρική εκστρατεία του ως Δημοκρατικός, διεκδικώντας το προεδρικό χρίσμα του κόμματος ως εσωκομματικός αντίπαλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.